31.1.09

buah hatiku x bernyawa

hahaha..hr tu 2 mggu aku x berblog..cuti la konon sbb terlalu sibuk ngan study..tup2 entri aku yg br ni aku sempat gak meluangkan ms mengupdatekan blog aku yg dh dua mggu x di bela ni..(pergh!bukak je blog aku mcm2 bau ada...maklum la dh lama x bukak,,)

then bila dh stat berblog mula la nk lpskan gian..mcm nk membalas dendam.br post je entri beberapa hr lps ms cuti cny..tup2 hr ni aku nk wat post terbr lak....ni yg aku maleh nk stat berblog ni..bila dh cuti lama rs maleh nk stat..tp bila dh stat mcm org kemaruk bercinta lak...hehehe..sebenarnya aku curi ms sekejap je ni..lps tgk rancgn fav aku td aku trus masuk bilik..on laptop aku ..bukak tenet pas tu sj gatai2 tgn klik kat blog...pas tu tergerak lak ati aku nk update blog aku ni..rs gian dan nk lepaskan geram aku hr ni kat blog aku...

hr ni aku dh plan nk setelkan mcm2..dr semlm lg aku dh plan utk esknye keje...aku ni suka wat perancgn dulu dr segala aspek..mlm mesti aku sibuk siapkan apa yg akn aku pakai utk esk,apa yg aku nk bwk utk esk,apa yg akn aku wat utk esk,so pg xde la aku kelam kabut..so kerja aku pasti akn berjln dgn lancar..bila dh plan apa nk wat utk esk semestinya aku akn pastikan segalanya berjln dgn lancr..kalu ada spoil mmg aku akn rs tensen dan bengang tahap gaban punyer la...bos aku mmg dh paham dh ngan fiil aku nih..sbb bila keje pun..kat opis aku la yg paling kecoh wat plan itu la ini la..semua aku yg aturkan...biasanya sblm bos aku balik @ kuar dr opis aku akn bertnya kat diaorg apa plan dan nk wat apa utk esk kalo x pun aku akn kol mlmnyer utk bertanya apa plan diaorg eskhehehe..bukan utk diri aku je malah aku siap tnya lak apa plan bos aku lak...apa yg diaorg nk wat utk esk...aku rs dh wajib aku tnya semua apa aktiviti diaorg maklum la kene tau gak kalo x nnt mcm mana aku nk jwb kalo ada org tnya psl bos aku..xkan nk jwb x tau lak nnt kata aku sombong lak...huhuhu...

ish!tercerita lak perihal aku ni.apa la aku ni merepek lak..aku sbnrnya nk citer ttg semlm dan hr ni nye citer.ok semlm hr isnin aku gi lg tgk opis caw br bos aku..patition ok dh siap so aku nk deal psl wiring dan aircon lak..pas tu aku nk deal kapet lak...huh dr ipoh aku gerak ke lumut..kul 7.30pg ngan en.man sampai sana kul 9am..trus gi minum..kul 10am setel kan ngan wiring man..pas tu kul 11am lak gi setel kapet ngan kawan aku si zul...dh setel smer kul 11.30am gerak lak lik ipoh sbb nk kejar kul 1pm en wan nk jumpa en man di opis..ngam kul 1pm kami sampai opis..kul 3pm lak en man ada meting kat kuala kangsar..sampai opis wat keje...fuh penat???usah ckp la mmg la penat...pas tu kul 2pm sblm en man ke kuala kangsar dia suh aku bank in kan wit lampu utk wiring man rm650..aku pun terkocoh2 siapkan apa yg patut...setel keje kul 3.30pm br aku kuar gi bank in kan wit wiring dh masuk aku pun msg la kat en man bgtau wit dh masuk..pas tu omar msg lak ajak aku kuar...so aku pun apa lg keje sumer dh setel trus la chow kuar ngan omar..hehehehe..tp yg aku tensen tu bila en man msg tnya kat aku berapa aku masukkan wit..aku jwb la 650.y? india wiring tu kata x cukup lak...aku pun apa lg jwb la balik "actually india tu nk berapa?kalu nk extra bgtau la..kata nk wit lampu je.so ngam la 650 utk lampu sj...knp x percaya kite masuk 650..nnt tunjuk kan slip tu kat dia..bg dia paham!"tp msg ni aku bg kat en man..pas tu en man reply balik dia kata ok xpa india tu dh mintak maaf dia tersilap...huh...omar tgk aku senyum jer dia tau aku ni mmg x pernah berubah tetap straight dan garang..hehehehe..

aku lepak ngan omar kat jusco..masa odw g jusco tajul lak kol aku duk citer psl harga aircon yg terlalu mahal..so aku mula berkira2 lak...apa hal lak ni kata hr tu leh bg rege yg cantik tp kali ni lain lak citer dpt rege hampeh je aku rs..aku trus kol en man..tp dia ngah meting lak..dia kata dia akn kol aku balik..ok la x per la ..sib baik omar ada so aku leh la kool lg...ms aku ngah beli air nga omar br aku perasan hp aku bunyi..owh!ada 2 miss koll dr en man...aku pun angkat la..pas tu aku rs panas je telinga dan hati aku ms tu...x pasal2 aku angkat jer dia trus marah2 aku...
lebih kurang mcm ni la....

"u kat mana ni lia?knp i kol bnyk kali u x angkat?"dgn nada marah
"sory i kat jj ngan omar,x dgr bunyi fon org ramai ni.."dgn sopan lg aku menjwb walaupun telinga dan hati aku dh mula panas.
"apa u kat jj ngan omar,apa u wat kat sana?apa citer ni?apa yg u nk ckp sgt dgn i td?ckp la cpt?"wah still tggi lg suara dia..kalau ye pun ada mslh kat site ms meting td jgn la lps kat aku lak ni dh kire lebih ni..so aku pun apa lg...

"alo,apa hal ni nk marah2 i....kalau setakat kol nk marah2 i baik x payah kol....dah xde mood nk ckp..bye!"aku trus off kol..omar dgr apa yg aku ckp..dia tnya aku knp ..lain cm je bunyi nada suara aku..dia tnya aku marah kat sapa?aku ckp la bos aku..dia wat muka pelik..dia x sangka aku leh marah bos aku lak...abis nk wat mcm mana lg xkan nk diam je kan kalu org marah kita x tentu psl tanpa ada kesalahan apa pun...pas tu en man msg aku dia say "sory..sbb dia tensen ngan problem kat site"aku jwb"it's ok.len kali setel dulu mslh br kol..kasi rileks dulu.."hehehehe..aku lik umah semlm dlm kul 10.30pm...

blik mandi2 prepare utk esknye lak...mlm tu aku dh plan esk nk gi byr wit kete..pas tu nk jumpa lawyer umah aku..dia dh kol ms aku kat lumut nk jumpa aku esk di ipoh sain agreement.pas tu aku nk cr bahan utk assignment..pastu ptg lak aku nk main boling...so pg aku bgn mcm biasa la hr ni g opis awl....kemas2 opis skit wat air pas tu duk update failing..kul 9am en man kol ajk g bfast.balik opis kul 10am..aku cont keje aku..pas tu surf intenet cr bahan utk assignment aku..tiba2 aku rs x sedap bdn lak.rs cm nk pitam...owh aku senggugut lak..uiks 1st day period...argh!!tensennye en man lak br je kuar ..tggl aku sowang jer kat opis..aku kol en man bgtau psl aku rs nk pitam dan senggugut aku dtg...dia naik balik opis siap bwk panadol menstrual utk aku..aku telan 2 biji pas tu aku trus baring kat sofa..en man kuar dia kunci pintu opis...pas t dlm kul 12pm hp aku bunyi ..lawyer tu kol aku dia dh ada di opis dia kat ipoh..aduh aku nk bukak mata pun rs x larat...aku rs ni kalo aku bangun ..trus drive keta mau bahaya jdnya..pasti akn ada perkara yg x di ingini akn berlaku....tp semagat aku kuat aku cuba bgn dan berjln sampai kat lif..aku rs nk pitam bersandar jap kat palang tepi lif..tup2 hp yg aku pegang lak terjatuh dr tgkt 3 trus ke grounfloor.owh tidak!!!!!berkecai hp kesayangan aku...aku gagahi turun ke bawah gi amik hp aku..sambil menitiskan airmata melihat hp aku yg berkecai...aku cantumkan semula dan sudahnya skrinnya x nmpk apa..hp aku dh x bernyawa..aku naik balik sambil jln terhuyung-hayang..baring balik kat sofa..x jd nk gi sendri so aku kol en man igt nk mintak tlg dia antakan aku jap kat opis lawyer tu utk sain agrement je kejap..kul 2.30 en man dtg opis dia geleng kepala tgk hp aku yg dh x bernyawa..dh la hp tu hadiah drpd dia..nk wat mcm mana benda dh nk jatuh...gi jap tp lawyer tu plak xder..huh tensennye,aku dh la rs nk pitam ni..cuaca lak bukan main lg panas teriknye..aku pun blah balik opis...dgn hati yg bengkak..kepala dan perut yg sakit bagai nk rak. pas tu aku trus telan 2 biji panadol actifast dan soluble pastu tdo.en man tggl kan aku sowang2 kat opis...dia ada hal dgn en wan....dlm kul 4pm en shaari engineer dan ubai site supervisor dtg...aku trus terjaga dan aku rs lega sedikit..aku lepak ngan en shaari dan ubai.br aku teringat bnyk benda yg aku nk wat hr ni lum setel lg..arghhhhh tensenya..tangguh lg keje aku...aku nk gi jumpa lawyer.eh aku br teringat psl hp aku yg berkecai...aku pakai la hp aku yg 1 lg...owh lawyer tu dh balik.lg la aku bengang..dokumen yg lawyer tu nk lak ada dlm kete en man..hp aku yg no celcom pun dlm kete dia.aku tggu dia kata dia dh nk balik opis tp dkt kul 5ptg x jugak sampai2 bengannya aku..dgn rs amarah yg marah aku trus gi minum ngan en shaari dan ubai...dh la seharian perut aku x jamah makanan dr tghhr td..cuma di isi sarapan pg td tu pun aku mkn n.lemak separuh dlm kul 9pg...pas tu trus kosong perut aku smpai kul 5ptg br mkn..tu pun aku mkn roti telur je...

aku rs hr ni mmg bengang tahap gaban..tensen tahap dewa dan sedih tahap ultraman....maunyer tak apa yg aku plan hr ni sumer x menjd..x setel.assignmentnye bahan pun x dpt2 lg...kete x dpt nk bayar...x dpt sain agrement...dan yg paling aku sedih hp kesayangan aku sony ericsson aku dh x bernyawa...waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa....nk phone br!!!!!

27.1.09

aku dah penat!!!!!!

Dah lama rasanya aku tidak berblog..sejak aku continue study ni mmg aku rs mcm dh xder ms jer nk bukak blog apatah lg utk mengupdate dan menjelajah kesemua blog bloggers yg ada...yg selalu aku kunjungi...aduh!!!betapa sibuknya aku skrg ini..asal cuti shj dn ada ms terluang aku bnyk habiskan ms aku dgn study...cuma ini saja la masa yg aku ada utk aku menyiapkan assignment dn study...kalau hr biasa aku sibuk dgn kerja aku yg semakin bertambah lak skrg ni...
tp kalau asyik pikir keje dan study mau pusing gak pale otak aku ni.so hr ni aku nk release tensen aku dgn berblog..mengupdate blog dan menjelajah blog-blog bloggers yg lain...wah semakin bnyk citer dn kisah yg menarik,yg tlh aku ketinggalan sejak dua menjak ni....huhuhuhu...

sepanjang aku tidak berblog ni sbnrnya aku sibuk menguruskan sykt bos aku yg nk buka caw br di ?????..dan kemungkinan aku juga akn memulakan bisnes aku di sana secara perlahan-lahan..so aku mmg terkejar2 sedikit sejak dua menjak ni...dgn kelas aku lg dan study aku lg..assignment aku lg..keje lg..mmg betul bnyk cabarannya bila kita bekerja sambil study ni..di tambah pula aku skrg ni amik dua course dlm 1 masa...bos aku membebel gak ye la,dia mcm x berapa setuju bila aku amik dua course dlm 1 ms ..walaupun berlainan course dan tempat,tp masa aku terlalu full dan kalau aku tak buat perancangan masa dgn betul leh terkandas aku nnt..mcm2 yg bos aku risaukan..dan kalau leh dia xmo keje aku terjejas sbb 2 course yg aku amik dan dia juga xmo study aku pun terjejas sbb keje aku yg skrg ni.dia risaukan kedua2nya sekali...namun aku rs bersyukur krn dpt majkan yg agk memahami aku....

hr sabtu yg br lps ni aku pegi release tensen training boling di ipoh parade...dh semggu aku x main boling,rs cam serba x kene lak...so aku pun gi la main lepaskan tensen...habis main boling rs rileks je..hilang segala penat aku bekerja seharian dan pening pale aku yg asyik duk pikir pasal study!study!study!

cuti chinese new year ni aku x plan apa pun ..dlm pale aku ms cuti ni la yg paling sesuai utk aku habiskan ms mengadap buku dan buat assignment....mmg aku x kuar umah pun dh 3 hr masuk hr ni...then hr ni aku tergerak lak utk membuka blog yg dh semggu lebih aku tgglkan....huhuhuhu

Insyaallah aku akn cuba melakukan yg terbaik selagi terdaya....kepada rakan2 ku doakan lah kejayaan ku....Insyaallah..sekiranya berkesempatan aku akn sentiasa meng update blog aku ni dr semasa ke semasa...

15.1.09

mcm2 hal mggu lpsnyer citer!!!

sebenarnya bnyk benda yg aku nk citer..kalo di ikutkan ati rs nk je update blog ni tiap2 hr tp ms x pernah mengizinkan..biasa la sejak aku dh continue study ni rs mcm kelam kabut jer ms aku skrg ni..penat??usah ckp la mmg blk jer keje rs nk tido..tp bila mengenangkan assignment dan study so batalkan niat utk tido kuatkan semangat utk study..target aku pointer mesti 3 something....(huh mcm bagus je kan!!!)tp kata org biar ada target br semangat pun mari..hehehe...

mggu lps aku sibuk ngan bos aku dan hal aku...ke sana sini wat hal ...sampai aku terlupa psl class dan study aku..u ols nk tau x sejak kenduri kawen faridah aku dh sibuk...ye la pd entri aku yg lps kan aku bz menguruskan wedding day faridah pastu excited lak nk jumpa si omar best fren aku yg dh 8 taun lost kontek tu..so aku lupa la sekejap psl study aku...satu mlm tu mama aku tnya..(x silap aku hr isnin mlm bersamaan 5/1/09..)psl kelas aku kat uitm bila start..aku ckp la pertengahan jan ni..aku still rileks lg...esknya hr selasa bos aku lak tnya kat aku psl kelas aku bila bermula...aku pun jd cam pelik dan musykil..tetiba rs cam x pasti lak..aku jwb la x tau la plak bila startnyer..xper la balik nnt sy check balik time table...aku jd pelik dan rs x sedap ati bila dh dua org tnya psl bila kelas aku stat...dlm pale otak aku ni duk set 19.jan.09 jer...tp ati rs kurang enak lak....teng!teng!teng!

mlm tu lps solat isyak aku rs cam x best je..aku pun bukak la balik fail aku dan tgk time table..owh!tidak.....rupa2nya kelas aku start 11-jan-09 hr ahad ni...apa pun x prepare lg nih..dh 2 mggu aku x belek buku teks yg diberi...waaaaa...nasib baik aku check balik kalo x mmg aku dah miss la first kelas...huahuahua...tau x ptg selasa tu aku sempat gi ikut bos aku training golf sj boring x tau nk wat apa so aku pun g la temankan dia....huhu..



...





1-ni la aku muka yg cukup bosan hr tu...


2-pergh...tea o ice yg meliurkan ank tekak..


3-yummies!!maggi goreng..nmpk sedapkan??tp rs ntah apa2 jer!!




so hr selasa mlm rabu tuh aku igt nk study tp cam xder mood aku pun mula la mengemas bilik aku..set up balik meja study dan susun atur semula bilik aku supaya aku sendiri rs puas ati..dan seronok bila study nnt...aku suka study jauh2 mlm..lps tuh hr rabu lak aku duk opis wat keje apa yg patut..hr rabu pg tuh bos aku dpt kol dr kwn dia ..ada good news..alhamdulillah kami dpt job awl thn 2009..di ipoh gak...tgh hari tu engineer dan supervisor kami dtg opis..trus kami gi amik surat tawaran di pej.agama ipoh..kami dpt wat bangunan pej.agama ipoh..alhamdulillah rezeki awl taun!!!lps dh amik surat dan tgk site kami trus gi main boling.kat ipoh parade...hehehe...



video video
inilah aku,bos aku,engineer dan supervisor opis aku....


Hari khamis tu lak duk opis je wat keje...tp aku x puas ati dgn cara aku bermain boling semlm...so aku cuba ajak lagi bos dan yg lain main boling bila mereka free....huhu ...hr jumaat lak aku ada appointment slimming treatment..lps smyg jumaat gi lunch..lps tu bos aku ajk gi main boling lak...lg sekali kami gi main...huhuhu...



videoni kami gi main lg lps solat jumaat.....


mmg aku rs cam xder mood dh nk study...tp nasib baik bos aku ni ok..dia tau aku ada kelas hr ahad so diaorg bg aku cuti hr sabtu..so leh la aku rest dan wat apa yg patut...huhuhu.......hr ahad lak jgn ckp la mmg satu hr suntuk aku di uitm seri iskandar...habis kelas kul 6.30ptg..sampai umah dlm kul 7ptg..mlm bila dh penat trus aku tertido lps solat isyak..rekod paling awl aku tido kul 8.50mlm...hahahaha....

7.1.09

citer lama..

salam semua...aku rs masih x terlewat lg utk aku wish HAPPY NEW YEAR kan....aku rs br hr ni aku berkesempatan utk berblog..mcm2 perkara dan hal yg berlaku sejak akhir2 ni...

mggu lps semggu sblm new year aku mmg bz membantu kwn baik aku Faridah yg bakal mendirikan rumahtangga pd 3hb.Jan.2009...akhirnya selamat kwn aku di ijabkabulkan...ni yg aku nk story ni..hehehehe...spt mana yg sdh sedia maklum pd entri aku yg lps aku x sabor nk tggu wedding day faridah sbb aku dan kkwn2 lama ms sek dulu akn berjumpa dan berkumpul semula..aku lak mmg x sabor nk jumpa mereka semua,,dan yg paling aku excited nk jumpa kwn baik aku ms sekolah dulu si Omar...dah 8 taun kami x jumpa..mulanya kami cadang nak jumpa hr jumaat pg..sbb plan asal Omar akn balik pd hr khamis ptg dgn kwn dia..so aku lak hr khamis tu pegi umah faridah tlg apa yg patut..faridah gak rs teruja sbb aku dan Omar bertemu semula dan telah berjanji nk kuar sama pd keesokannya..tup2..omar msg aku mlm tu dia x dpt blk hr khamis tu sbb kwn dia yg nk balikngan dia wat hal lak x jd balik..so dia nk balik naik bas jer esk pg nyer..huh naik bas pg jumaat...aku dah mula risau sbb takut tiket bas awl pg xde..dan takut omar x dpt balik ipoh dan menghadirkan diri di majlis perkahwinan Faridah...aku dan FaRIdah mula risau....dh la jumaat ptg tu majlis nikah si faridah....xpe kami tetap sabar tggu Omar...


then awl pg dlm kul 7.00 am lak kwn aku rina msg minta aku kol dia ada hal katanya...aku igt kan apa la kene ngan minah sorang ni pg2 buta dh msg kat aku suh aku kol dia lak..tanpa berlengah aku pun kol..rupa2nya ingin meluahkan perasaan sbb Faridah ada sikit bengang dgn rina sbb rina x balik awl membantu apa yg patut sdgkan kami semua mmg berkwn baik..faridah terkilan sbb cuma aku dan dia jer yg ada..kwn2 yg lain entah mana pergi...bukannya keje pun hr khamis semua cuti sbb thn br...aku gak yg kene bg dua org kwn aku si rina dan faridah ni rileks dan kool...huh...diaorg x tau aku lg tensen psl omar ni..takut omar x dpt balik utk majlis kawen faridah ni lak nnt lg la kecewa si faridah..aku???kecewa la gak ye la sbb aku dh excited nk jumpa dia sbb dh 8 taun kami x jumpa..kalau dia x dpt balik mmg frust..hahahaha...tp sib baik dia dpt tiket tp ptg dlm kul 1.00pm dia gerak...lega rsnya ..xpe la kul berapa pun aslkan dia dpt balik..kul 3.30pm omar sampai kat bus stand medan gopeng..dia msg kat aku..tanpa membuang masa aku trus amik dia..pergh mmg berdebar aku rs maklum la nk jumpa kwn baik yg dh lama x jumpa dn mmg bnyk kngn indah kami bersama ms sek dulu..huhuhu..


apa lg bersalaman dan say hi la kami berdua..pergh mcm2 citer kuar ms tu....aku igt nk trus gi umah faridah sbb ptg lps asar majlis nikah..tp omar nk balik umah dulu..aku pun setuju anta dia balik umah dulu pas tu br g umah faridah sama2...kami singgah kejap beli minum ptg utk family omar..first time aku g umah omar dan jumpa family omar...mula2 aku igt family omar dh tau yg aku nk dtg umah dia..rupa2nya semua x tau,dn mereka semua terkejut bila nmpk omar balik dgn aku..terkedu aku sekejap bila mak si omar ni mcm teruja je tgk aku...nasib baik kakak omar ada dn mmg aku knl sbb kakak omar kak yati dulu senior aku ms sek...aku pun borak2 la dgn mak dan kakak omar...br la aku tau knp mereka semua terkejut ..kak yati bgtau aku semua terkejut tgk aku sbb x sangka omar balik kali ni bwk awek...sbb x pernah omar bwk balik perempuan..kira ini first time la..huh kali ni aku lak terkedu!!!biar betul omar ni!!!!!!ms tu lak si rina x henti2 duk msg dan kol aku suh cpt dtg umah faridah..argh!!kalut tul kwn aku sorang ni...x lama lps tu aku ngan omar pun gi umah faridah..kul 6pm kami sampai mmg ngam2..sbb tuk kadi pun br sampai..majlis br nk mula...huh nasib baik sempat!!



ni majlis nikah faridah...


selesai majlis nikah aku kuar ngan omar ....heheh..kami gi jj..aku lak mmg nak raikan birthday dia..so aku belanja la dia mkn kat secret recipe..kami order 1 slice kek almond with hazelnut and ice cream...nk order 2 slice kami takut x abis sbb br lps mkn nasi ayam kat umah faridah td...so order je la 1 then kami share...mcm2 kami borak..lps tu aku pun bg la hadiah yg mmg aku dh simpan lama ms birthday dia cuma tggu dia balik jer br aku nk bg..mmg dia terharu...sbb aku masih igt dan hargai lg persahabatan kami....



ni la hadiah yg aku bg kat Omar...yg warna putih tu!!!


then hr sabtu majlis sanding faridah..aku antara member faridah yg dtg awl...hr sabtu pun aku dh janji nk kuar ngan omar lps abis kenduri faridah...ms ni la kami berjumpa semula dgn kwn2 lama..mcm2 citer...kul4ptg selesaimajlis aku kuar ngan omar dan family dia....



aku dan faridah ms majlis kawen dia..



kali ni kami g tgk wayang...huh...mmg la dia x pernah berubah dr dulu smpai skrg...




ni la aku dan omar..best fren aku ms sek smpai skrg....


mmg kami rs happy sbb persahabatan kami sejak sekolah x pernah kami lupa hingga skrg...dan kami amat berharap agr persahabatan kami akn kekal..