3.7.09

Review...

hehe..

dulu kami mmg rapat ke mana saja aku pergi mr.w dan mr.m pasti ada..begitu juga di mana ada mr.w disitu la ada aku dan mr.m..kami bertiga memang baik dan agak akrab..sampai birthday aku pun di sambut..tapi sejak ada sedikit konflik setelah membuka cawangan di lumut.Kami jadi renggang..Masa aku lebih banyak dengan mr.m sebab aku selalu dengan mr.m menguruskan cawangan di lumut..tp tak salah kami juga sebab mr.w pula masa tu sibuk dengan projek kelas F dia di sekitar Ipoh..Hubungan kami bertiga jadi renggang,masa kami bertiga bersama ,minum bersama,lepak bersama semakin kurang..Dulu aku sentiasa ada masa lunch dan high tea dengan Mr.W..sesekali pergi melawat tapak bersama.dah kerja aku so aku ikut je la ke mana bos2 nak pergi tapi semua atas sebab kerja...tapi sejak masing-masing sibuk masa aku lebih banyak dengan Mr.M...hubungan kami dengan Mr.w mula renggang...Kawan-kawan yang sentiasa nampak aku dan mr.m ke mana saja bersama membuat kesimpulan kami ada affair...dan segala cerita dari kengkawan sampai ke mr.W..memang nampak ketara mr.W semakin menjauhkan diri..Bulan March aku dah tak uruskan cawangan di Lumut atas permintaan Mr.W kerana khidmat aku di perlukan di Ipoh.Di Lumut Mr.W serahkan kepada anak saudaranya dan semua staff di sana untuk menguruskannya..

Aku sepenuh masa di Ipoh menguruskan semua projek di Ipoh..Memang semakin banyak kerja aku.Dan aku semakin akrab dengan mr.m sebab kami yang menguruskan segala projek kelas D dan A..Tapi Mr.W pula semakin mendiamkan diri dan tidak seperti dulu lagi...Aku pula malas nak ambil tau kenapa dia jadi begitu yang penting aku happy dan kerja aku setel...

To be continued................

2.7.09

Cerita bengang dan bangang saja rasanya....

assalammualaikum....tuan tanah ada???uiks..dah lama tak jumpa dan dengar cerita dari tuan yang empunya blog ini????apa kes ye?


Waalaikummussalam...

Ha,ni tuan tanah kedaung dah mari nak berceritera pula...Banyak benda ni nak bagitau.Sekejap ye satu persatu akan saya bagitau dan ceritakan kepada semua.

Alkisahnya...

Biasa la saya ni memang orang yang paling sibuk agaknya.Last saya update blog 13-5-2009 lepas tu saya terus senyap..Bukan apa lepas tarikh tu saya dah mula sambung study semula.Dah habis cuti sem saya.Then kerja pula semakin bertambah,alhamdulillah syarikat dapat lagi 2 projek baru membuat bangunan sekolah di bawah projek Kementerian Pelajaran Malaysia.Jadi kerja saya semakin bertambah ,dengan study lagi dan kerja.

Tapi apa yang saya nak ceritakan dan nyatakan di sini adalah tentang sorang bos saya ni senang saya bagi saja gelaran mr.w dan mr.m...Yang paling banyak membuat masalah dan bagi masalah pada saya adalah mr.w,tensen betul saya dengan dia.Kisah ini bermula sejak mr.w membuka cawangannya di Lumut...Arghhhh..bengang,marah,tensen semuanya ada...nanti la saya sambung di lain entri...kalau cerita habis semua nanti tak surprise pula...so di harap bersabar ye....

13.5.09

masih cuti-cuti lagi!!

hehe...dlm stgh jam aku lepak kat Lata Iskandar..ber snap sana snap sini...pas tu aku sambung blk perjlnan aku...smpai ringlet kul 11.30pg..adus penatnyer jln pusing2...aku lepak minum borak2 jap ngan bapak sedara aku..pas tu aku rehat terus terlelap...kul 2ptg aku dikejut oleh adik sedara aku shima ajak makan...wah!bestnyer bangun tido trus makan!hahaha...malasnyer aku ni..penat beb!jln pusing-pusing...
lps mkn aku trus suh adik aku siap2..termasuk la si shima adik sedara aku...apa lg melompat la minah dua org tuh si nisa dan shima sbb aku nk bwk diaorg jln2...aku pun gi jln2 shoping..sayur..strawberry..cactus...baliknye br aku singgah 'Bharat Tea'..minum teh tarik yg sedap !!sambil menikmati panorama yg indah di ladang teh!best tau..tenang dan nyaman....
-cantik kan kaktus pink ni...


-ni la kaktus yg aku beli



-ni kat tanah rata..kat taman
-cantik kan view kat ladang teh..



-minum teh yg sedap sambil menikmati panorama indah.....owh!asssyik sekali...

next time mmg aku ada plan nak pegi lagi kali ni nk bermlm di hotel dan nk jln semua tempat....huhuhu..best tau!jom pegi!!!

4.5.09

cuti-cuti malaysia

18 -apr-2009(sabtu)

aku keje spt biasa...gi jln2...kul 5ptg br balik..mama,ayah dan adik aku kata nak balik kampung..aku x tau nk balik ke x????habis keje kul 4 lebih..aku pikir2..lik umah xder saper so apa lg capai je baju mana yg sempat trus cabut balik kampung!bosan giler duk umah sorang-sorang...pergh!penat nyer balik je keje trus lik kampung..sampai umah opah aku kul 6.30ptg..perut lapar giler...sib baik ayah aku ada beli minum petang..sampai je trus salam semua sedara mara dan opah aku..tiba turn aku salam opah aku..x sempat aku nak duduk opah aku ajak aku gi cameron highland esoknyer ..dia nk gi umah ank laki dia nk tgk ank laki dia yg x berapa sihat dh semggu demam..terkedu sekejap aku..bukan pe x prepare apa ni...baju pun aku bwk cukup2 je..sbb main sambar je tadi,sbb aku bajet nk tido satu mlm jer kat umah opah aku pastu esknyer hr ahad lik ipoh so hr isnin leh la rehat d umah..penat tau sejak awal taun hr tu aku mmg susah nk amik cuti..bukan company x bg cuti tp aku yg rs x leh nk cuti sbb keje yg bnyk....then duit cash kat tgn lak ada berapa rat je masa tuh!nk gi kuar kat bank malas lak....adus!ni ler opah aku yg suka wat keputusan mengejut sama je ngan mama aku pun!

aku tnya mama aku..mama aku mmg suh aku gi bwk opah aku...nnt hr isnin sempena cuti hari Keputeraan Sultan Perak mama dan ayah aku menyusul...nk x nk kene la gi jugak!!aku bwk la adik aku nisa sekali...


19-Apr-2009 (Ahad)

awl pg aku bgn..lepas subuh trus bersiap2 ..kata nk gi awl..bukan pe cepat smpai so leh la aku g jln2 kat cameron nnt..sbnrnya jauh di sudut hati aku,aku rs ok gak plan mengejut opah dan mama aku tuh!sekurang2nya aku leh la gi bercuti sekali..kata org sambil menyelam minum air!!hehehe..dlm perjalanan aku singgah jap lata iskandar..rehat amik angin duk tgk air terjun kasi tenang fikiran...
ni kat lata iskandar....

nnt aku sambung lg ttg percutian aku.......

28.4.09

eksiden

ceh..ceh..dh ketagih lak berblog..

maklum la dh sebulan kot i x berblog kan??so apa lg inilah masanyer utk membalas dendam selama sebulan nyer citer..eh!betul ke dh sebulan ni???luper le plak!tp betul la kot..belasah la tp i rs mmg dh lama kan!kan!kan!

so i nk mula citer dr maner ek??ok la nk citer psl kete i yg eksiden la..pg2 i dh bgn nk gi kl sbb nk gi beli tender kat th selborn..janji nk gi kul 7pg ngan bos i tp dia lak yg lmbt..lambt sejam le gak...tensen je i..pas tu odw nk masuk highway tereksiden langgar tiang lampu sbb nk mengelak org nyer psl,so remuk la kete i...sedey tau..habis bumper depan...lampu sumernyer pecah..sib baik i dan bos i xde pe..so naik le kete wira yg x berapa cun tu g kl...kete i masuk wsyop..balik dr kl sampai ipoh mlm trus amik kete lain ...pakai le kete kancil ank bos i sementara tggu kete i siap...sebulan beb kat wsyop tensen i...cuties i duk kat wsyop ,i rindu tau kat cuties i tu...then br 2 mggu lps cuties i kuar dr wsyop..mmg full servis wsyop tu bg...wah !owh!best dan teruja nyer i bila tgk cuties i dh kembali kpd asal...dan yg paling okies sekali segala perbelanjaan di tanggung oleh company!!!thanks to all my bos!!

tp i dh terdelete la pic cuties i ms eksiden tu..kalo x leh i upload...isk!isk!sbnrnyer bukan i terdelete tp mmg i delete sbb x sanggup nk tgk pic tu.....sedey tau!

well!well!

well..well..i'm back!



wah bestnyer dpt berblog semula..bukan apa sblm ni mmg aku bz ngan mcm2 hal..ngan keje..assignment ,exam dan mcm2 mslh tp sudahnya semua setel..alhamdulillah..kalau ikutkan mmg mggu lps lg aku nk berblog semula tp di sebabkan laptop toshiba kesayanganku rosak..pc kat opis lak ada satu je..dulu pc dan tmpt tu mmg akunyer tp tempat itu telah di ambil alih oleh cik linda clerk baru di opis aku..maka secara automatiknyer aku dh ada kwn kat opis HQ Ipoh ni..

ops!sambung lik citer,iklan le plak..so bila pc ada 1 je susah utk aku nk mentenet..dh mintak pc baru tp bos kata nnt dulu...sedey tau dh la notebook toshiba anta kedai..x tau bila lak siap ..kene lak pakai notebook acer...mula2 ok je tenet kat acer tp x sempat nk bertenet dlm blog tup!tup! tenet problem lak..adoyai!!!!tensen tau..so semggu la i x bertenet...bosan giler...kpd sesaper yg menghantar email kat i sejak beberapa mggu yg lps sehgga la ke hr ini ..sorry ek i bukan xmau reply segala email,komen dan tagged anda semua di frienster,tagged,dan watever la..sabo ek i akn reply dlm masa yg terdekat ni..

zassss!hr ni i rs best !rileks!maklum la notebook toshiba dh ok..dh amik balik kat kedai..so sbb tu i leh bertenet skrg ni..ber ym ngan kengkwn semula..kalo x jgn harap la nk online...tensen je i tau!!!nak berwebcam,la ym la..email la..frienster la..apa-apa aje la...so sepjg beberapa mggu i x bertenet ni mcm2 citer tau..nnt i citer satu per satu ek!!!harapbersabor...bg i setel keje i kejap ek!!jap gi i upload dan down load mcm2 kat blog i ni....kasi gempak skit blog i yg dh lama kesunyian ni..kesian kan!!i nk tukar lansir baru..lantai br..i nk wat renovation jap kat blog i...k....

chow jap ek!!!

8.4.09

padan muka!!!

adussss!sory!sory!sory!1000 kali..

mmg aku x sempat sesgt nk update blog...waaaa....asisngment x siap lagi...next week 20/apr/09 dh nk exam....apa kes ni!!!berehat dan berhenti seketika berblog..buat sementara waktu......

25.2.09

peduli apa aku!!!

peduli apa aku...masa aku dengan kengkawan tetap kena ada kan..sebab aku bukannya bos aku tetap staff...

nk tau knp aku leh tulis @ taip mcm tuh....ni yg aku nk story nih.....

ye mmg betul aku terlalu bz..tp adakalanya aku perlukan masa dan ruang untuk diri aku sendiri...aku bukannya robot untuk terus bekerja sepanjang masa..ya!memang sebelum ni aku selalu cakap dengan bos aku no more time for golf..lofthing...ke..@ apa saja perkara yang membuang masa dan merugikan masa...yang penting kena fikir tentang kerja,bisnes dan family..sebab dia bos so aku saja la bg igt kat dia.sbb dia selalu merungut kat aku pasal wife dia dan masa dia dgn family kurang..saper suh wekend pun gi habiskan ms ngan kengkwn kalau dh tau weekdays awk tu terlalu bz ngan keje....tapi apa pula hak dia untuk cakap perkara yang sama pada aku?????

ok aku memang terasa..betul-betul terasanyer...sentapppppppp.....tengah aku sedap menikmati kutiew goreng terus terbantut dengan rasa sedih , sayu , geram , bengang dan bercampur2 aku terus stop makan dan kembali ke meja aku....aku biarkan saja kutiew goreng tu di atas meja bos aku....

td bos aku ada belikan kutiew utk aku..(tapau)so kami mkn la sama2...aku ckp la tima kasih dan wat susah je belikan utk aku lgpun aku dh janji nk kuar lunch ngan kwn aku...so dia tnya aku watpe?gi mana?

aku ckp la ada la janji aku ngan kawan2 aku....so bila aku dh ckp mcm tu tak perlu la dia tau apa lagi kan!!ok fine dia tak tanya dah...tapi dia pesan kat aku suh balik opis sblm kul 2pm dan jgn nk gi suka2 lak main boling ke apa ke...tiada masa lg utk semua tu...(means dia pulangkan balik 'my words' yg aku pernah ckp kat dia)

Ok..di sini yg buat aku terasa sangat..fine!ok dia sapa?aku sapa?dia bos aku cuma staff...dia dah kawin tapi aku single lagi...dia lelaki dan aku perempuan..tanggungjwb dia terlalu besar sbg seorg suami kpd isteri dan ayah kepada 6 org ank..dan aku tiada sesiapa...cuma keluarga aku...yg aku cintai dan sayangi dan yang terlalu memahami aku...

Dan aku memang memerlukan kawan-kawan aku means kawan-kawan yang sama-sama belajar...study...dan bertukar2 pendapat utk study group aku...aku bukannya tauke atau bos seperti dia..aku cuma kuli yang makan gaji dengan dia...dan yang masih sambung belajar demi masa depan aku...dan untuk menambah ilmu pengetahuan aku sendiri.... apa hak dia?kenapa dia boleh berkata @ mengeluarkan kata-kata sedemikian rupa terhadap aku.....apa aku dah tak boleh berhibur @ berjumpa dengan kwn2 aku sebab tuntutan kerja aku sekarang ini...aku bukan minta keluar utk sehari.dua hari,tiga hari @ cuti panjang selama semggu...cuma sejam dua sahaja...takkan tak boleh!!kalau di ikutkan dgn kerja aku yg 6hr semggu..walaupun cuti aku tetap kerja...walaupun stgh hari aku tetap kerja sehari...aku cuma minta 2 jam utk bersama kawan2 aku itupun telah dipertikaikan!!owh dunia!dunia!manusia!manusia!

nota sopan:anyway aku nak ucapkan time kasih kpd 2 org kawan baik aku Azrul dan Khairul yg sudi menghiburkan hati aku dengan jenaka korang dan sudi belanja aku lunch tadi..sekurang2nya hilang la rasa sentapppp dan panas aku kat bos aku tadi...

Apa kes????

Assalammualaikum....

*hAI apA khabar tuan empunya blog ni ek?????
Ermmm......dah dua minggu aku tak update atau buka blog ni...hari ni baru ada rasa terbuka sedikit hati untuk melayari dan membuka blog bloggers yang lain..lepas tu baru ada rasa nak update blog sendiri..maklum la baru hari ni ada masa terluang untuk mengupdate blog.

Nak mula dari mana ek????(sambil menggaru-garu kepala yang tak berapa nak gatal)..Owh!ok aku dah tak mau cerita pasal minah senget sebab kalau cerita buat menyemak dan membazir ruang saja kat blog aku nih..tapi yang pasti dan nyata dia memang dah senget termasuk la dengan geng dia (sahabat baik dia yang masih tak tahu siapa sebenarnya minah senget dan apakah status sebenarnya si minah senget tu)

Sekarang bos aku dah buka cawangan di tempat lain...(apa?cawangan?biar betul ni..?)kasi bertenang semua aku tau sensitifnya bagi seorang perempuan dan kaum hawa apabila mendengar @ membaca perkataan cawangan..maksud cawangan di sini adalah pejabat @ membuka cawangan bagi perniagaannya..memperbesarkan dan memperkembangkan lagi perniagaan yang sedia ada..Syukur alhamdulillah sejak dari awal Januari 2009..betapa aku sibuk untuk menyiapkan pejabat cawangan bos aku kini kami dah mula beroperasi sepenuhnya bermula 9-Februari-2009...Tidak kira cuti Tahun Baru Cina ke..Jubli Perak ke...dan apa lagi entah cuti umum yang ada sejak awal tahun hari tu tapi aku rasa macam tak cuti je..aku tetap kerja untuk menyiapkan segalanya seperti yang di rancang..alhamdulillah semuanya berjalan dengan lancar....

Tatkala siap saja aku mengubahsuai dan menyiapkan pejabat cawangan betapa lega dan tak semena-mena aku melepaskan keluhan dan nafas kelegaan yang agak panjang....akhirnya!!!(siap sudah 1 kerja dan tanggungjawab yang aku pikul)tapi tugas aku tidak berakhir di situ...masih banyak lagi yang perlu aku lakukan ..strategi pemasaran dan perkhidmatan..perancangan yang aku dan bos aku kena lakukan secara terperinci dan lancar supaya pelaburan yang kami lakukan tidak menjadi sia-sia dan yang pastinya mendatangkan hasil yang lumayan...dengan tenaga kerja yang ada kami amat berharap semuanya dapat memberi kerjasama seperti yang telah di rancang ..Insyaallah!!

Aku lak kini semakin sibuk dengan kerja dua tempat dalam 1 masa..dan study lagi..walaupun penat tapi aku rasa berpuas hati...walaupun kadangkala ada rasa terkilan dan terluka dengan sikap dan cara layanan dari bos dan orang di sekeliling aku tapi itu semua hanya sementara sahaja..dan aku kagum dengan cara mereka yang pantas dan profesional untuk mengatasi segala perasaan terkilan dan terluka aku itu...aku hargainya....

Kini masa aku terlalu sibuk..aku rasa waktu kerja aku terlalu singkat dan kalau boleh aku mahu bekerja 24 jam jika boleh(maksud aku 24 jam termasuk la dengan study aku)...inilah rutin harian aku......

Isnin - Ahad
-4.30am : bgn solat sunat dan study....
-6.15am : mandi,solat subuh dan bersiap-siap untuk pergi kerja
-7.15am : keluar dari rumah
-7.30 am :sampai ofis buat kerja apa yang patut...bermulalah kerja aku seawl 7.30 @ 8.00 am
-9.00 am : pergi minum
-9.30 am : menyambung semula kerja
-12pm : waktu ini tidak tentu tapi kebiasaannya waktu begini aku pasti akan keluar jika ada appointment atau date dgn klien...
-3.00pm :kalau aku pulang ke pejabat aku akan mengemas kini apa saja maklumat yang aku dapat setelah berjumpa dgn klien dan ada masanya aku masuk ke pejabat semula lepas pukul 5pm dan aku takkan cakap banyak duduk termenung seketika melepaskan penat setelah keluar berjumpa klien dan apa saja ...5.30pm aku bersiap-siap pula untuk ke kelas yang bermula 6.30pm sehingga 10pm...kebiasaannya aku akan pulang rumah 10.30malam...sampai rumah pula aku menyiapkan segala keperluan untuk esok pula.apa yg perlu aku pakai utk esk...kelas apa pula esk...solat isyak..trus duduk di meja study dan mengulangkaji ....pukul 12.30am aku tidur....4.30am bangun seperti biasa...so kalau di kira di sini waktu tidur aku cuma 4 jam sahaja...ini rutin aku sekiranya aku berada di pejabat Ipoh...kalau aku kena ke pejabat cawangan pula....(biasanya aku selang selikan kalau hr isnin aku di ipoh so hr selasa aku kena ke pej caw dan begitulah seterusnya)

Kalau aku ke pej caw di Lumut mmg seawl 7.30am aku sudah bergerak..perjlnan makan masa 1jam 15 min so pukul 8.45am aku dh ada di Lumut....memantau segala kerja di sana...berjumpa dgn klien..dan apa2 saja...pukul 4.30pm aku bersiap2 mandi smyg asar...dan bergerak balik ke Ipoh pula untuk mengejar kelas aku yang bermula pukul 6.30ptg...inilah rutin aku dr hari Isnin hingga Sabtu...tapi hr Jumaat aku tak perlu ke Lumut atau kelas..kerana kelas aku cuma pada hari Isnin hingga Khamis sahaja....tp!!!owh ada tapi pula.....hari jumaat la waktu aku untuk menyiapkan segala assignment dan nota-nota aku yang selalunya memang aku tak sempat nak susun..itupun kalau tak banyak kerja....hari sabtu pula kalau takde hal-hal yang berkaitan keluarga aku kerja seperti biasa..kalau kerja di pej Ipoh aku cuma kerja stgh hari tapi kalau kena ke Lumut aku kerja spt biasa lewat petang br balik...hr Ahad pula kalau tiada kelas di Uitm aku boleh la berehat seharian duduk rumah tapi biasanya aku ada kelas di UiTm Seri Iskandar...aduh!dalam seminggu aku mmg tiada cuti langsung..apa kes ni?????

4.2.09

minah senget!!

ha..kn aku dh kata bila dh stat semula berblog..trus gian ..kalo leh hr2 nk update blog ...huahuahua...

ni nk citer psl minah senget tuh..aku nk continue citer psl entri aku yg br hr tu...pas tu minah senget ni lak siap ugt2 adik aku lak si rini ni...ada ke patut dia ajk adik aku si rini kuar mlm balik jauh2 mlm temankan dia entertain org...x tau ke adik aku dh kawen ada laki,ada ank..mau x membebel laki dia keje apa sampai ke mlm tp gaji tetap rm450..adik aku ni malas nk gaduh2 dan bising akibatnya diri sendiri yg mkn ati..minah senget tu lak dh kawen ada ank 3 org tp mengaku dan duk ckp kat sumer org dia x kawen lagi...sian laki dia yg duk kat kl tu...mmg la laki dia duk kl dia duk perak..duk berjauhan ..tp itu bukan alasan ataupun tiket utk melakukan suker2 ati jer..apa ar minah senget ni x sedor diri!!!!bila adik aku x dpt temankan dia gi entertain siap ugut suh berenti keje kalau x mo ikut dia..ada ke patut!!

ha..skrg br ada akal bila adik aku rini dh berenti...br kelam kabut nk cr pekerja baru...aku dh suh adik aku berenti ms cuti cny ari tu...skrg ni rini lak,bos aku amik dia keje ngan kami ..sbg kerani di pej caw kami di lumut....ni psl opis dn tipon lak..ok dulu mmg aku jual sumer opis aku ni kat minah senget ni termasuk la perabot ..psl tipon ni lak dia janji nk sambung bayar je..sekali ngan streamyx...ok aku pun setuju je la....tup2 adik aku si rini kata minah senget tu dh x mo byr....dia wat line br dh..aduh bengangnyer aku..aku gi la sound dia ari tu....bnyk la alasan dia..sib baik dlm tipon kalu depan aku rs dh kene penampor minah senget tuh!!!silap ari bulan duduk hospital kot!

bos aku kasi aku kool...dia kata xper di sebabkan bos aku nk bukak branch kat sana so bos aku akn setelkan sumer bil tertunggak lps tu transfer ke opis br kami je nnt...hr isnin hr tu kami gi la setelkan balance outstanding...sekali kami pegi check..mak ai!terkejut beruk gak le kami sekejap...bil nyer rm1237.00...maknanya dia masih duk pakai la line aku tuh...tu sbb dia xmo bayar....lg la aku angin..tp kali ni bukan aku jer yg angin dgn bos2 aku pun angin..x leh jd mmg bos aku nk mintak dia byr balik semua ni...tggu la ko nnt minah senget...bkn kami x tau opis ko ..kami akn dtg mengejutnyer gi jumpa ko......tggu la kedtgan aku tanpa di undang nnt!siap ko!

ni lg 1 hal aku bengang tul ngan india wiring tu!!!!nnt la kasi aku kool dulu la br aku post citer psl india wiring tuh!

3.2.09

ini celita betut punya!talak tipu ooooo!

aloooo...
adussss...aku rs ting tong dh mggu ni dn juga sblm2nyer..tp paling ketara tis week la..
serabut rsnyer dlm pale aku ni..ye la mana nk di kejar dn wat ngan keje lg,study lg..adeiiii!
dr mggu sblm cny (chinese new year)aku dan bos2 aku dh plan nk set up opis before cny...tp x juga berkesempatan.aku dh risau ni...janji ngan staf awl bulan feb dh leh masuk keje tp opis x siap lg...apa kes ni???adoyai!fenin!fenin!
aku lak terkejar2 dr lumut-ipoh..ipoh -lumut lak..pas tu seri iskandar - ipoh...ipoh-seri iskandar lak...ini la kesannyer bila cina cuti raya semua keje jd lambat..maklum la semua tauke cina amik cuti raya semggu..dh tertangguh lak keje aku...pg aku ke lumut...tgh hari lik ipoh.ptg lak trus gi kelas....

ni aku nk citer psl hr ni nyer story...mmg la skrg ni aku ngah tensen sbb my lovely dh x bernyawa..dh le hp tu hadiah besday aku last year..waaaaaaa sedih ni...ngah tahan nangis dan tensen ni..pas tu hr ni lak aku dh janji ngan lawyer aku kat seri manjung nak jumpa utk sain agreement rumah...pas tu bos aku lak kata nk gi manjung...setel kan payment apa yg patut utk opis di sana...tp kene tggu en wan dulu..sbb duit cash kat en wan..so x pe kami tggu la en wan..dlm kul 11am br en wan masuk opis...dh setel sumer kul 12.30pm br aku dn en man gerak ke lumut...aku budget kalu gerak 12.30pm so kul 2pm sampai aku trus gi setel ngan lawyer aku pas tu trus setel kan pemasangan talipon opis..pas tu aku nk lik ipoh awl skit kalu leh nk sampai opis ipoh dlm kul 5.30pm so leh la aku mandi2,smyg ke dn siap2 di opis utk gi ke kelas kul 6.30pm...pas tu ada ke patut en man nk gi medan gopeng lak nk cash kan wit dan bank in ke akaun engineer dia kat taiping..aku bengang la..maunyer x bengang sbb jam dh kul 12.30pm waktu lunch...town dh jam..nk ke medan gopeng lg la jam...perjlnan ke lumut lak mkn ms dlm 1jam 1/2..kalu gerak kul 1.30pm kul berapa nk sampai mjg...cmner nk setel keje kat sana dan kul berapa lak nk lik ipoh..apa x tau ke aku ada kelas hr ni..berapa kali nk aku bgtau...huh sepanjang perjlnan mmg aku masam muka la....bukan pe kalu dh tau ada urusan nape pg td x setelkan dulu....ni yg bikin aku panassssssssssssss je ni...

but finally en man mengalah dia trus direct ke lumut x jd gi bank...mmg ngam kul 2pm sampai...setel ngan lawyer kul 3.30pm br abis....bnyk le plak yg aku kene sain...fuh lenguh tgn...dlm ati xder sape ke yg leh tlg sainkan utk aku..penat siot!!!

lps tu perut lapor lak..gi mkn mc'd ngan ja@rini adik angkat au merangkap kerani br aku dan en man yg akn menguruskan segala kerja perkeraniaan di opis lumut....mkn ..lepak2 gosip dan terkutuk le plak psl minah senget @ betina..(kasarnyer...)tp mmg patut pun sbb x ada ati perut punya org...janji lain wat lain..ckp x serupa bikin punyer org....malas la aku nk ckp apa lg gelaran dia mmg byk pun kami bg kat dia...dh la adik aku ja@rini keje ngan dia as PA(PERSONAL ASSISTANT)maksud aku kerani merangkap amik ank dia sekolah...tp bayar gaji x munasabah lgsg ..keje dh setaun tp bg gaji rm450..ada ke patut......heish!!!!nk kata xde masyuk ..ada bnyk projek yg masyuk....tp kedekut dn berkira abisssss.......

malas la aku nk citer dn ckp sakit ati je..dh la aku stop kat cni dulu....ati dh panas dan membara ni...nnt aku sambung lain la ...kasi kool dulu k...........chow!

31.1.09

buah hatiku x bernyawa

hahaha..hr tu 2 mggu aku x berblog..cuti la konon sbb terlalu sibuk ngan study..tup2 entri aku yg br ni aku sempat gak meluangkan ms mengupdatekan blog aku yg dh dua mggu x di bela ni..(pergh!bukak je blog aku mcm2 bau ada...maklum la dh lama x bukak,,)

then bila dh stat berblog mula la nk lpskan gian..mcm nk membalas dendam.br post je entri beberapa hr lps ms cuti cny..tup2 hr ni aku nk wat post terbr lak....ni yg aku maleh nk stat berblog ni..bila dh cuti lama rs maleh nk stat..tp bila dh stat mcm org kemaruk bercinta lak...hehehe..sebenarnya aku curi ms sekejap je ni..lps tgk rancgn fav aku td aku trus masuk bilik..on laptop aku ..bukak tenet pas tu sj gatai2 tgn klik kat blog...pas tu tergerak lak ati aku nk update blog aku ni..rs gian dan nk lepaskan geram aku hr ni kat blog aku...

hr ni aku dh plan nk setelkan mcm2..dr semlm lg aku dh plan utk esknye keje...aku ni suka wat perancgn dulu dr segala aspek..mlm mesti aku sibuk siapkan apa yg akn aku pakai utk esk,apa yg aku nk bwk utk esk,apa yg akn aku wat utk esk,so pg xde la aku kelam kabut..so kerja aku pasti akn berjln dgn lancar..bila dh plan apa nk wat utk esk semestinya aku akn pastikan segalanya berjln dgn lancr..kalu ada spoil mmg aku akn rs tensen dan bengang tahap gaban punyer la...bos aku mmg dh paham dh ngan fiil aku nih..sbb bila keje pun..kat opis aku la yg paling kecoh wat plan itu la ini la..semua aku yg aturkan...biasanya sblm bos aku balik @ kuar dr opis aku akn bertnya kat diaorg apa plan dan nk wat apa utk esk kalo x pun aku akn kol mlmnyer utk bertanya apa plan diaorg eskhehehe..bukan utk diri aku je malah aku siap tnya lak apa plan bos aku lak...apa yg diaorg nk wat utk esk...aku rs dh wajib aku tnya semua apa aktiviti diaorg maklum la kene tau gak kalo x nnt mcm mana aku nk jwb kalo ada org tnya psl bos aku..xkan nk jwb x tau lak nnt kata aku sombong lak...huhuhu...

ish!tercerita lak perihal aku ni.apa la aku ni merepek lak..aku sbnrnya nk citer ttg semlm dan hr ni nye citer.ok semlm hr isnin aku gi lg tgk opis caw br bos aku..patition ok dh siap so aku nk deal psl wiring dan aircon lak..pas tu aku nk deal kapet lak...huh dr ipoh aku gerak ke lumut..kul 7.30pg ngan en.man sampai sana kul 9am..trus gi minum..kul 10am setel kan ngan wiring man..pas tu kul 11am lak gi setel kapet ngan kawan aku si zul...dh setel smer kul 11.30am gerak lak lik ipoh sbb nk kejar kul 1pm en wan nk jumpa en man di opis..ngam kul 1pm kami sampai opis..kul 3pm lak en man ada meting kat kuala kangsar..sampai opis wat keje...fuh penat???usah ckp la mmg la penat...pas tu kul 2pm sblm en man ke kuala kangsar dia suh aku bank in kan wit lampu utk wiring man rm650..aku pun terkocoh2 siapkan apa yg patut...setel keje kul 3.30pm br aku kuar gi bank in kan wit wiring dh masuk aku pun msg la kat en man bgtau wit dh masuk..pas tu omar msg lak ajak aku kuar...so aku pun apa lg keje sumer dh setel trus la chow kuar ngan omar..hehehehe..tp yg aku tensen tu bila en man msg tnya kat aku berapa aku masukkan wit..aku jwb la 650.y? india wiring tu kata x cukup lak...aku pun apa lg jwb la balik "actually india tu nk berapa?kalu nk extra bgtau la..kata nk wit lampu je.so ngam la 650 utk lampu sj...knp x percaya kite masuk 650..nnt tunjuk kan slip tu kat dia..bg dia paham!"tp msg ni aku bg kat en man..pas tu en man reply balik dia kata ok xpa india tu dh mintak maaf dia tersilap...huh...omar tgk aku senyum jer dia tau aku ni mmg x pernah berubah tetap straight dan garang..hehehehe..

aku lepak ngan omar kat jusco..masa odw g jusco tajul lak kol aku duk citer psl harga aircon yg terlalu mahal..so aku mula berkira2 lak...apa hal lak ni kata hr tu leh bg rege yg cantik tp kali ni lain lak citer dpt rege hampeh je aku rs..aku trus kol en man..tp dia ngah meting lak..dia kata dia akn kol aku balik..ok la x per la ..sib baik omar ada so aku leh la kool lg...ms aku ngah beli air nga omar br aku perasan hp aku bunyi..owh!ada 2 miss koll dr en man...aku pun angkat la..pas tu aku rs panas je telinga dan hati aku ms tu...x pasal2 aku angkat jer dia trus marah2 aku...
lebih kurang mcm ni la....

"u kat mana ni lia?knp i kol bnyk kali u x angkat?"dgn nada marah
"sory i kat jj ngan omar,x dgr bunyi fon org ramai ni.."dgn sopan lg aku menjwb walaupun telinga dan hati aku dh mula panas.
"apa u kat jj ngan omar,apa u wat kat sana?apa citer ni?apa yg u nk ckp sgt dgn i td?ckp la cpt?"wah still tggi lg suara dia..kalau ye pun ada mslh kat site ms meting td jgn la lps kat aku lak ni dh kire lebih ni..so aku pun apa lg...

"alo,apa hal ni nk marah2 i....kalau setakat kol nk marah2 i baik x payah kol....dah xde mood nk ckp..bye!"aku trus off kol..omar dgr apa yg aku ckp..dia tnya aku knp ..lain cm je bunyi nada suara aku..dia tnya aku marah kat sapa?aku ckp la bos aku..dia wat muka pelik..dia x sangka aku leh marah bos aku lak...abis nk wat mcm mana lg xkan nk diam je kan kalu org marah kita x tentu psl tanpa ada kesalahan apa pun...pas tu en man msg aku dia say "sory..sbb dia tensen ngan problem kat site"aku jwb"it's ok.len kali setel dulu mslh br kol..kasi rileks dulu.."hehehehe..aku lik umah semlm dlm kul 10.30pm...

blik mandi2 prepare utk esknye lak...mlm tu aku dh plan esk nk gi byr wit kete..pas tu nk jumpa lawyer umah aku..dia dh kol ms aku kat lumut nk jumpa aku esk di ipoh sain agreement.pas tu aku nk cr bahan utk assignment..pastu ptg lak aku nk main boling...so pg aku bgn mcm biasa la hr ni g opis awl....kemas2 opis skit wat air pas tu duk update failing..kul 9am en man kol ajk g bfast.balik opis kul 10am..aku cont keje aku..pas tu surf intenet cr bahan utk assignment aku..tiba2 aku rs x sedap bdn lak.rs cm nk pitam...owh aku senggugut lak..uiks 1st day period...argh!!tensennye en man lak br je kuar ..tggl aku sowang jer kat opis..aku kol en man bgtau psl aku rs nk pitam dan senggugut aku dtg...dia naik balik opis siap bwk panadol menstrual utk aku..aku telan 2 biji pas tu aku trus baring kat sofa..en man kuar dia kunci pintu opis...pas t dlm kul 12pm hp aku bunyi ..lawyer tu kol aku dia dh ada di opis dia kat ipoh..aduh aku nk bukak mata pun rs x larat...aku rs ni kalo aku bangun ..trus drive keta mau bahaya jdnya..pasti akn ada perkara yg x di ingini akn berlaku....tp semagat aku kuat aku cuba bgn dan berjln sampai kat lif..aku rs nk pitam bersandar jap kat palang tepi lif..tup2 hp yg aku pegang lak terjatuh dr tgkt 3 trus ke grounfloor.owh tidak!!!!!berkecai hp kesayangan aku...aku gagahi turun ke bawah gi amik hp aku..sambil menitiskan airmata melihat hp aku yg berkecai...aku cantumkan semula dan sudahnya skrinnya x nmpk apa..hp aku dh x bernyawa..aku naik balik sambil jln terhuyung-hayang..baring balik kat sofa..x jd nk gi sendri so aku kol en man igt nk mintak tlg dia antakan aku jap kat opis lawyer tu utk sain agrement je kejap..kul 2.30 en man dtg opis dia geleng kepala tgk hp aku yg dh x bernyawa..dh la hp tu hadiah drpd dia..nk wat mcm mana benda dh nk jatuh...gi jap tp lawyer tu plak xder..huh tensennye,aku dh la rs nk pitam ni..cuaca lak bukan main lg panas teriknye..aku pun blah balik opis...dgn hati yg bengkak..kepala dan perut yg sakit bagai nk rak. pas tu aku trus telan 2 biji panadol actifast dan soluble pastu tdo.en man tggl kan aku sowang2 kat opis...dia ada hal dgn en wan....dlm kul 4pm en shaari engineer dan ubai site supervisor dtg...aku trus terjaga dan aku rs lega sedikit..aku lepak ngan en shaari dan ubai.br aku teringat bnyk benda yg aku nk wat hr ni lum setel lg..arghhhhh tensenya..tangguh lg keje aku...aku nk gi jumpa lawyer.eh aku br teringat psl hp aku yg berkecai...aku pakai la hp aku yg 1 lg...owh lawyer tu dh balik.lg la aku bengang..dokumen yg lawyer tu nk lak ada dlm kete en man..hp aku yg no celcom pun dlm kete dia.aku tggu dia kata dia dh nk balik opis tp dkt kul 5ptg x jugak sampai2 bengannya aku..dgn rs amarah yg marah aku trus gi minum ngan en shaari dan ubai...dh la seharian perut aku x jamah makanan dr tghhr td..cuma di isi sarapan pg td tu pun aku mkn n.lemak separuh dlm kul 9pg...pas tu trus kosong perut aku smpai kul 5ptg br mkn..tu pun aku mkn roti telur je...

aku rs hr ni mmg bengang tahap gaban..tensen tahap dewa dan sedih tahap ultraman....maunyer tak apa yg aku plan hr ni sumer x menjd..x setel.assignmentnye bahan pun x dpt2 lg...kete x dpt nk bayar...x dpt sain agrement...dan yg paling aku sedih hp kesayangan aku sony ericsson aku dh x bernyawa...waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa....nk phone br!!!!!

27.1.09

aku dah penat!!!!!!

Dah lama rasanya aku tidak berblog..sejak aku continue study ni mmg aku rs mcm dh xder ms jer nk bukak blog apatah lg utk mengupdate dan menjelajah kesemua blog bloggers yg ada...yg selalu aku kunjungi...aduh!!!betapa sibuknya aku skrg ini..asal cuti shj dn ada ms terluang aku bnyk habiskan ms aku dgn study...cuma ini saja la masa yg aku ada utk aku menyiapkan assignment dn study...kalau hr biasa aku sibuk dgn kerja aku yg semakin bertambah lak skrg ni...
tp kalau asyik pikir keje dan study mau pusing gak pale otak aku ni.so hr ni aku nk release tensen aku dgn berblog..mengupdate blog dan menjelajah blog-blog bloggers yg lain...wah semakin bnyk citer dn kisah yg menarik,yg tlh aku ketinggalan sejak dua menjak ni....huhuhuhu...

sepanjang aku tidak berblog ni sbnrnya aku sibuk menguruskan sykt bos aku yg nk buka caw br di ?????..dan kemungkinan aku juga akn memulakan bisnes aku di sana secara perlahan-lahan..so aku mmg terkejar2 sedikit sejak dua menjak ni...dgn kelas aku lg dan study aku lg..assignment aku lg..keje lg..mmg betul bnyk cabarannya bila kita bekerja sambil study ni..di tambah pula aku skrg ni amik dua course dlm 1 masa...bos aku membebel gak ye la,dia mcm x berapa setuju bila aku amik dua course dlm 1 ms ..walaupun berlainan course dan tempat,tp masa aku terlalu full dan kalau aku tak buat perancangan masa dgn betul leh terkandas aku nnt..mcm2 yg bos aku risaukan..dan kalau leh dia xmo keje aku terjejas sbb 2 course yg aku amik dan dia juga xmo study aku pun terjejas sbb keje aku yg skrg ni.dia risaukan kedua2nya sekali...namun aku rs bersyukur krn dpt majkan yg agk memahami aku....

hr sabtu yg br lps ni aku pegi release tensen training boling di ipoh parade...dh semggu aku x main boling,rs cam serba x kene lak...so aku pun gi la main lepaskan tensen...habis main boling rs rileks je..hilang segala penat aku bekerja seharian dan pening pale aku yg asyik duk pikir pasal study!study!study!

cuti chinese new year ni aku x plan apa pun ..dlm pale aku ms cuti ni la yg paling sesuai utk aku habiskan ms mengadap buku dan buat assignment....mmg aku x kuar umah pun dh 3 hr masuk hr ni...then hr ni aku tergerak lak utk membuka blog yg dh semggu lebih aku tgglkan....huhuhuhu

Insyaallah aku akn cuba melakukan yg terbaik selagi terdaya....kepada rakan2 ku doakan lah kejayaan ku....Insyaallah..sekiranya berkesempatan aku akn sentiasa meng update blog aku ni dr semasa ke semasa...

15.1.09

mcm2 hal mggu lpsnyer citer!!!

sebenarnya bnyk benda yg aku nk citer..kalo di ikutkan ati rs nk je update blog ni tiap2 hr tp ms x pernah mengizinkan..biasa la sejak aku dh continue study ni rs mcm kelam kabut jer ms aku skrg ni..penat??usah ckp la mmg blk jer keje rs nk tido..tp bila mengenangkan assignment dan study so batalkan niat utk tido kuatkan semangat utk study..target aku pointer mesti 3 something....(huh mcm bagus je kan!!!)tp kata org biar ada target br semangat pun mari..hehehe...

mggu lps aku sibuk ngan bos aku dan hal aku...ke sana sini wat hal ...sampai aku terlupa psl class dan study aku..u ols nk tau x sejak kenduri kawen faridah aku dh sibuk...ye la pd entri aku yg lps kan aku bz menguruskan wedding day faridah pastu excited lak nk jumpa si omar best fren aku yg dh 8 taun lost kontek tu..so aku lupa la sekejap psl study aku...satu mlm tu mama aku tnya..(x silap aku hr isnin mlm bersamaan 5/1/09..)psl kelas aku kat uitm bila start..aku ckp la pertengahan jan ni..aku still rileks lg...esknya hr selasa bos aku lak tnya kat aku psl kelas aku bila bermula...aku pun jd cam pelik dan musykil..tetiba rs cam x pasti lak..aku jwb la x tau la plak bila startnyer..xper la balik nnt sy check balik time table...aku jd pelik dan rs x sedap ati bila dh dua org tnya psl bila kelas aku stat...dlm pale otak aku ni duk set 19.jan.09 jer...tp ati rs kurang enak lak....teng!teng!teng!

mlm tu lps solat isyak aku rs cam x best je..aku pun bukak la balik fail aku dan tgk time table..owh!tidak.....rupa2nya kelas aku start 11-jan-09 hr ahad ni...apa pun x prepare lg nih..dh 2 mggu aku x belek buku teks yg diberi...waaaaa...nasib baik aku check balik kalo x mmg aku dah miss la first kelas...huahuahua...tau x ptg selasa tu aku sempat gi ikut bos aku training golf sj boring x tau nk wat apa so aku pun g la temankan dia....huhu..



...





1-ni la aku muka yg cukup bosan hr tu...


2-pergh...tea o ice yg meliurkan ank tekak..


3-yummies!!maggi goreng..nmpk sedapkan??tp rs ntah apa2 jer!!




so hr selasa mlm rabu tuh aku igt nk study tp cam xder mood aku pun mula la mengemas bilik aku..set up balik meja study dan susun atur semula bilik aku supaya aku sendiri rs puas ati..dan seronok bila study nnt...aku suka study jauh2 mlm..lps tuh hr rabu lak aku duk opis wat keje apa yg patut..hr rabu pg tuh bos aku dpt kol dr kwn dia ..ada good news..alhamdulillah kami dpt job awl thn 2009..di ipoh gak...tgh hari tu engineer dan supervisor kami dtg opis..trus kami gi amik surat tawaran di pej.agama ipoh..kami dpt wat bangunan pej.agama ipoh..alhamdulillah rezeki awl taun!!!lps dh amik surat dan tgk site kami trus gi main boling.kat ipoh parade...hehehe...



video video
inilah aku,bos aku,engineer dan supervisor opis aku....


Hari khamis tu lak duk opis je wat keje...tp aku x puas ati dgn cara aku bermain boling semlm...so aku cuba ajak lagi bos dan yg lain main boling bila mereka free....huhu ...hr jumaat lak aku ada appointment slimming treatment..lps smyg jumaat gi lunch..lps tu bos aku ajk gi main boling lak...lg sekali kami gi main...huhuhu...



videoni kami gi main lg lps solat jumaat.....


mmg aku rs cam xder mood dh nk study...tp nasib baik bos aku ni ok..dia tau aku ada kelas hr ahad so diaorg bg aku cuti hr sabtu..so leh la aku rest dan wat apa yg patut...huhuhu.......hr ahad lak jgn ckp la mmg satu hr suntuk aku di uitm seri iskandar...habis kelas kul 6.30ptg..sampai umah dlm kul 7ptg..mlm bila dh penat trus aku tertido lps solat isyak..rekod paling awl aku tido kul 8.50mlm...hahahaha....

7.1.09

citer lama..

salam semua...aku rs masih x terlewat lg utk aku wish HAPPY NEW YEAR kan....aku rs br hr ni aku berkesempatan utk berblog..mcm2 perkara dan hal yg berlaku sejak akhir2 ni...

mggu lps semggu sblm new year aku mmg bz membantu kwn baik aku Faridah yg bakal mendirikan rumahtangga pd 3hb.Jan.2009...akhirnya selamat kwn aku di ijabkabulkan...ni yg aku nk story ni..hehehehe...spt mana yg sdh sedia maklum pd entri aku yg lps aku x sabor nk tggu wedding day faridah sbb aku dan kkwn2 lama ms sek dulu akn berjumpa dan berkumpul semula..aku lak mmg x sabor nk jumpa mereka semua,,dan yg paling aku excited nk jumpa kwn baik aku ms sekolah dulu si Omar...dah 8 taun kami x jumpa..mulanya kami cadang nak jumpa hr jumaat pg..sbb plan asal Omar akn balik pd hr khamis ptg dgn kwn dia..so aku lak hr khamis tu pegi umah faridah tlg apa yg patut..faridah gak rs teruja sbb aku dan Omar bertemu semula dan telah berjanji nk kuar sama pd keesokannya..tup2..omar msg aku mlm tu dia x dpt blk hr khamis tu sbb kwn dia yg nk balikngan dia wat hal lak x jd balik..so dia nk balik naik bas jer esk pg nyer..huh naik bas pg jumaat...aku dah mula risau sbb takut tiket bas awl pg xde..dan takut omar x dpt balik ipoh dan menghadirkan diri di majlis perkahwinan Faridah...aku dan FaRIdah mula risau....dh la jumaat ptg tu majlis nikah si faridah....xpe kami tetap sabar tggu Omar...


then awl pg dlm kul 7.00 am lak kwn aku rina msg minta aku kol dia ada hal katanya...aku igt kan apa la kene ngan minah sorang ni pg2 buta dh msg kat aku suh aku kol dia lak..tanpa berlengah aku pun kol..rupa2nya ingin meluahkan perasaan sbb Faridah ada sikit bengang dgn rina sbb rina x balik awl membantu apa yg patut sdgkan kami semua mmg berkwn baik..faridah terkilan sbb cuma aku dan dia jer yg ada..kwn2 yg lain entah mana pergi...bukannya keje pun hr khamis semua cuti sbb thn br...aku gak yg kene bg dua org kwn aku si rina dan faridah ni rileks dan kool...huh...diaorg x tau aku lg tensen psl omar ni..takut omar x dpt balik utk majlis kawen faridah ni lak nnt lg la kecewa si faridah..aku???kecewa la gak ye la sbb aku dh excited nk jumpa dia sbb dh 8 taun kami x jumpa..kalau dia x dpt balik mmg frust..hahahaha...tp sib baik dia dpt tiket tp ptg dlm kul 1.00pm dia gerak...lega rsnya ..xpe la kul berapa pun aslkan dia dpt balik..kul 3.30pm omar sampai kat bus stand medan gopeng..dia msg kat aku..tanpa membuang masa aku trus amik dia..pergh mmg berdebar aku rs maklum la nk jumpa kwn baik yg dh lama x jumpa dn mmg bnyk kngn indah kami bersama ms sek dulu..huhuhu..


apa lg bersalaman dan say hi la kami berdua..pergh mcm2 citer kuar ms tu....aku igt nk trus gi umah faridah sbb ptg lps asar majlis nikah..tp omar nk balik umah dulu..aku pun setuju anta dia balik umah dulu pas tu br g umah faridah sama2...kami singgah kejap beli minum ptg utk family omar..first time aku g umah omar dan jumpa family omar...mula2 aku igt family omar dh tau yg aku nk dtg umah dia..rupa2nya semua x tau,dn mereka semua terkejut bila nmpk omar balik dgn aku..terkedu aku sekejap bila mak si omar ni mcm teruja je tgk aku...nasib baik kakak omar ada dn mmg aku knl sbb kakak omar kak yati dulu senior aku ms sek...aku pun borak2 la dgn mak dan kakak omar...br la aku tau knp mereka semua terkejut ..kak yati bgtau aku semua terkejut tgk aku sbb x sangka omar balik kali ni bwk awek...sbb x pernah omar bwk balik perempuan..kira ini first time la..huh kali ni aku lak terkedu!!!biar betul omar ni!!!!!!ms tu lak si rina x henti2 duk msg dan kol aku suh cpt dtg umah faridah..argh!!kalut tul kwn aku sorang ni...x lama lps tu aku ngan omar pun gi umah faridah..kul 6pm kami sampai mmg ngam2..sbb tuk kadi pun br sampai..majlis br nk mula...huh nasib baik sempat!!



ni majlis nikah faridah...


selesai majlis nikah aku kuar ngan omar ....heheh..kami gi jj..aku lak mmg nak raikan birthday dia..so aku belanja la dia mkn kat secret recipe..kami order 1 slice kek almond with hazelnut and ice cream...nk order 2 slice kami takut x abis sbb br lps mkn nasi ayam kat umah faridah td...so order je la 1 then kami share...mcm2 kami borak..lps tu aku pun bg la hadiah yg mmg aku dh simpan lama ms birthday dia cuma tggu dia balik jer br aku nk bg..mmg dia terharu...sbb aku masih igt dan hargai lg persahabatan kami....



ni la hadiah yg aku bg kat Omar...yg warna putih tu!!!


then hr sabtu majlis sanding faridah..aku antara member faridah yg dtg awl...hr sabtu pun aku dh janji nk kuar ngan omar lps abis kenduri faridah...ms ni la kami berjumpa semula dgn kwn2 lama..mcm2 citer...kul4ptg selesaimajlis aku kuar ngan omar dan family dia....



aku dan faridah ms majlis kawen dia..



kali ni kami g tgk wayang...huh...mmg la dia x pernah berubah dr dulu smpai skrg...




ni la aku dan omar..best fren aku ms sek smpai skrg....


mmg kami rs happy sbb persahabatan kami sejak sekolah x pernah kami lupa hingga skrg...dan kami amat berharap agr persahabatan kami akn kekal..