4.5.09

cuti-cuti malaysia

18 -apr-2009(sabtu)

aku keje spt biasa...gi jln2...kul 5ptg br balik..mama,ayah dan adik aku kata nak balik kampung..aku x tau nk balik ke x????habis keje kul 4 lebih..aku pikir2..lik umah xder saper so apa lg capai je baju mana yg sempat trus cabut balik kampung!bosan giler duk umah sorang-sorang...pergh!penat nyer balik je keje trus lik kampung..sampai umah opah aku kul 6.30ptg..perut lapar giler...sib baik ayah aku ada beli minum petang..sampai je trus salam semua sedara mara dan opah aku..tiba turn aku salam opah aku..x sempat aku nak duduk opah aku ajak aku gi cameron highland esoknyer ..dia nk gi umah ank laki dia nk tgk ank laki dia yg x berapa sihat dh semggu demam..terkedu sekejap aku..bukan pe x prepare apa ni...baju pun aku bwk cukup2 je..sbb main sambar je tadi,sbb aku bajet nk tido satu mlm jer kat umah opah aku pastu esknyer hr ahad lik ipoh so hr isnin leh la rehat d umah..penat tau sejak awal taun hr tu aku mmg susah nk amik cuti..bukan company x bg cuti tp aku yg rs x leh nk cuti sbb keje yg bnyk....then duit cash kat tgn lak ada berapa rat je masa tuh!nk gi kuar kat bank malas lak....adus!ni ler opah aku yg suka wat keputusan mengejut sama je ngan mama aku pun!

aku tnya mama aku..mama aku mmg suh aku gi bwk opah aku...nnt hr isnin sempena cuti hari Keputeraan Sultan Perak mama dan ayah aku menyusul...nk x nk kene la gi jugak!!aku bwk la adik aku nisa sekali...


19-Apr-2009 (Ahad)

awl pg aku bgn..lepas subuh trus bersiap2 ..kata nk gi awl..bukan pe cepat smpai so leh la aku g jln2 kat cameron nnt..sbnrnya jauh di sudut hati aku,aku rs ok gak plan mengejut opah dan mama aku tuh!sekurang2nya aku leh la gi bercuti sekali..kata org sambil menyelam minum air!!hehehe..dlm perjalanan aku singgah jap lata iskandar..rehat amik angin duk tgk air terjun kasi tenang fikiran...
ni kat lata iskandar....

nnt aku sambung lg ttg percutian aku.......

5 ulasan:

aman310 berkata...

erm,,,best2 dapat gi jengjalan,,,haha,,
teringat masa first time gi cameron main bola utuk daerah,,,balik ikut jalan tu,,,bukan jer pintu van terus muntah,,hahahah....kata lata iskandar tu jgak la...

huhuhu..

armmean berkata...

wohh..best ooo..lamer x pegi air tejun weiii..

PutRiZ DaMia berkata...

aman:hehe..taun biler agknyer tu ek???


armmean:lamer x gi ek!!!sesekali gi le leh release tensen pe!

Tuhfat al-Nafis11 berkata...

bile la agak nya boleh nak cuti cam tu hah?
aku nak cuti jauhkan diri dari amin jer...hahahahhaha
cuti mmg best tp bile nak mula keje mcm2 penyakit yang hinggap cik putri...

PutRiZ DaMia berkata...

tuhfatalnafis:dan salah satunyer penyakit malas..betul x???btl..btl..btl..