24.12.08

owh....cerita remaja dulu-dulu

selamat tahun baru to all bloggers and my friendssss....

huh lama siot aku x hapdet blog aku ni...bz..bz..dan bz sesgt sejak akhir2 nie..perghhh!!!penat mmg penat tp mcm best jer.....hehehehe..

dr mana ek aku nk mula nih...ok aku mula ttg wedding kwn baik aku yg bakal melangsungkan perkahwinannyer pd 3-jan-2009..

akhirnyer kawen gak kwn baik aku sorang ni...Faridah!faridah!psl ko gak le aku dpt jumpa balik ehem!ehem!thanks farid..dan sbb wedding ko gak ler dpt kami sumer nnt berkumpul bercerita dan berborak ttg zaman kiter sekolah2 dulu...hahahaha..bnyk siot citer kelakar kite kan zaman kita remaja dulu...especially aku la yg paling aktif dan bnyk sekali agenda positif and negatif aku wat kat sekolah tu...hahahaha...tp yg bestnyer mcm mana nakal aku cikgu2 tetap syg kat aku...dan korang sumer pun tetap sokong je...best aku dpt kwn2 mcm u ols..aku igt lg aku,zura,nora,hanim,faridah,kiter sumer selalu balik lambat tp bukan salah kiter bas pakcik kesayangan zura tu yg selalu lambat pick up kiter...tp yg paling aku igt bila kelas cikgu zaitun semua muka mesti poyo jer..smpai cikgu zaitun pun terikut ngan kita ngan muka poyo dan akhirnya dia sendiri dh xde mood nk mengajar trus berborak2 je ngan kiter semua...hazel la antara yg selalu kena tegur ngan cikgu zaitun sbb hazel suka berangan masa kelas cikgu zaitun....

aku lak ank murid kesygan ustazah kamilah..huhuhu...siap jd harapan dpt A1 dlm subjek pend islam..aku rs berat tul harapan ustazah kat aku ms tu..dn paling aku rs x best ada je program sekolah yg x pasei2 aku lak jd mangsa utk uruskan...tau la aku ni pengerusi tp penat tau..dan paling aku kesian kat korang semua yg bnyk membantu aku..bertungkus -lumus demi sekolah kita kan!kan!thanks 4 everything..(sampai ada yg kene marah ngan aku..huhuhu..kesiankan tp utk kebaikan kan!kan!)tp berbaloi gak kan hasil seni kita ...especially yg aku dan group aku melukis kat dinding bilik guru..aku igt lg antara yg bnyk membantu aku si omar...owh!omarrrrr!!!!aku rindu kat ko dan saat manis kiter ms zaman sekolah..hahaha...bnyk perkara yg aku dan omar wat bersama dlm apa sj yg melibatkan aktiviti sekolah dan persatuan...

korang sumer mmg cukup baik,selalu bg semangat kat aku dan back up aku bila ada suara2 sumbang yg jeles dgn segala jawatan yg aku sandang tp bukan aku nk pun dh semua cikgu beri kepercayaan kpd aku..itupun ada gak jawatan yg terpaksa aku tolak sbb takut x leh nak handle..especially netball aku serah kat shima yg handle ...dn mmg ms tu shima amat mengharap supaya aku leh join for game netball wakil sekolah tp aku x leh masa aku terlalu full smpai nk training pun x sempat ngan study lg..huhuhu..psl itu shima dan yg lain betul2 kecewa dn sekolah kita menerima kekalahan di awl game kerana penyerang yg kita ada hanya pemain simpanan sj ...oh!aku rs bersalah betul ms tu!!!!

aku igt lg pesaing kuat aku si anyah tp anyah lak ada masa2 tertentu sj ikut mood dia..kalau dia rs nk join event sekolah br dia join kalu x jgn harap..aku igt lg ms pemilihan utk pertandingan pidato sekolah aku dan dia terpilih..tp sbb ms tu aku yg sibuk dan x sempat nk wat research aku bg kat anyah sbg wakil..tp ms perbahasan aku ngan anyah bergandingan..ms tu pun aku rs penat sbb mana nk kejar ngan study lg,persatuan itu la,ini la,pertandingan itu la ini la..tp korang d best sbb bnyk tlg aku...
nk plak ms event tahunan sukan sekolah kita..aku ngan faezah antara yg paling sibuk menguruskan mcm2 hal sbg pengerusi rumah sukan aku..tp berbaloi gak hasil kreatif dan penat lelah aku ngan faezah melatih dan memastikan semuanya ok akhirnya pasukan rumah aku jd juara ....ms tu tersenyum aku krn berbaloi gak usaha aku bila terbalas dgn kemenangan...

pertandingan nasyid lah yg mmg menguji kesabaran dan kebolehan aku...aku igt lg ustazah suh aku cr org tubuhkan kump nasyid dan cr 2 lagu utk kump nasyid sekolah.aku igt lg 1 lagu yg sedia ada tp yg 1 lg lagu ciptaan sendiri...aduh mana aku nk cari ni vokalisnyer lg..lagu nyer lg...lagu yg dh sedia ada tu x kisah la tp yg nk kene cipta lagu ni yg parah!!!waaaaa...knp mesti aku yg kena wat semua ni..tp aku ada kwn yg bnyk membantu aku si zura..dan masa ni la aku cukup bengang sekali ngan junior kita..mesti korang semua igt lg kat hidayah dan lela junior yg cukup berlagak sekali..sbb diorg adalah wakil dr junior persatuan pend islam so ustazah dan aku beri kepercayaan kpd mereka utk mencipta lagu nasyid itu pun ats desakan dan kehendak mereka sendiri...fuh!ms tu leganya aku rs ..sbb tugas aku cuma kene wat ujibakat dan pilih sape2 yg layak je utk menyertai group nasyid sekolah dlm ms 3 mggu sblm pertandingan...pergh!bila aku iklankan je ramai la yg dtg ujibakat...huh..zura,faezah dan mazhatul la antara juri dn sahabat yg bnyk membantu aku...dan akhirnya pemilihan tlh di buat dn vokalisnyer utk lagu pertama izura dn second song elmi maya..tu pun ada gak yg x puas ati saper lg kalo bukan junior kita si lela..beria2 dia suh aku pilih dia siap bodek aku..ops!sorry bukan jenis aku yg sng di bodek2..dh selesai keje aku cuma nk praktis je..asyik duk praktis first lagu je tp second lagu x juga kunjung tiba..jenuh aku duk tnya lela mana lagu yg di janjikan jawapannya tetap sama dlm proses..tggu punya tggu tggl semggu jer lg..aku dan yg lain dh risau..apa kes ngan lagu ni????tiba2 masa rehat urgent lak, ustazah pggl aku nk jumpa aku kat bilik guru..aku berdebar je sewaktu melangkah ke bilik guru..spt ada sst yg tidak enak je..mmg jangkaan ku benar lagu yg diharapkan x berjaya disiapkan oleh lela...akhirnya aku juga..ms tu aku rs mcm nk cekik2 je si lela ni...mulai saat itu mmg aku x percaya ngan keje org lain..kecuali ngan kwn2 yg aku benar2 boleh harap spt omar,harzemi,faezah,mazhatul,izura dan hanim....tp akhirnya berjaya juga kami walaupun dpt no 3 tp kira berbaloi la jugak keje last minit tu pun take over keje yg org x leh di harap lgsg!!!!

kalau aku nk citer semuanyer,mmg bnyk ,tu belum lg kisah nakal kita semua ponteng kelas,ponteng sekolah,dn mcm2 lg la..dan yg paling aku rs nk tergelak ms guru kelas aku pn.cheah nk isi sijil berenti sekolah aku..dia x tau nk tulis kat mana lagi sbb bnyk tul aktiviti dan jawatan aku sampai x muat tempat ..hahahahaha....semua kwn2 gelak kat aku..smpai ada yg kata "yus len kali utk sijil berenti ko kene ada ruang sebesar A4 baru cukup nk tulis semua jawatan dan aktiviti yg ko sandang" ..huh !ms tu br la aku perasan rupa2nyer keaktifan aku ni dh boleh mengalahkan menteri....balik tu tergerak hati aku la plak utk membelek2 segala sijil2 yg aku dpt ms majlis penyampaian hadiah ujung taun sekolah aku...br la aku sedar betapa bnyk sijil yg aku dpt sampai x cukup 1 folder fail kene la extra 1 lg..huhuhu.....dn sbb terlalu aktif la result spm aku x spt yg cikgu2 dan ustazah harapkan..tp still ok walaupun aku x dpt A1 dlm semua subjek tp agregat aku tetap bagus!!!huhuhuhu....

sbnrnya yg membuatkan aku leh terkenang semua ni sbb omar..best fren aku ms sekolah dn kami hampir2 la jatuh hati ms tu cuma x berkesempatan je berckp dan meluahkan..dan stlh 8 taun kami lost kontek beberapa mggu yg lps kami berhubung semula semuanya gara2 faridah..semuanya kerana wedding day faridah..sbb faridah aku dan omar dpt berhubung semula..dn bnyk yg kami kenangkan ms zmn2 sekolah aku dgn dia..hahahaha..cam kelakar je...tp sies tau aku mmg rindukan saat itu!!!!!!!!!!

p/s:kpd semua kwn2 sekolah aku kita jumpa nnt di wedding day faridah spt yg kita janjikan...then plan kite utk reunion harap2 berjln dgn lancar...4 omar aku tggu ko balik tis new year utk celebrate samakita date ek!!!!huhuhu..sies aku x sabar tggu ko balik ipoh hr rabu dpn lama siot aku x jumpa ko...8 thn sudah berlalu......redzuan lak bila ko nk bg listing kontek nombor kwn2 kita yg lain??????lama dh aku tggu ni!!!!!camner nk wat reunion kalu kontek diorg ko x bg kat aku????hehehehe.........faridah lak aku harap ko sabar ek nantikan saat manis raja sehari ko bakal tiba x lama je lg. moga ko bahagia ngan bard..geng yg lain bila nk gi tgk baby gurl rini?????hehehehe...

14.12.08

ujung minggunyer citer!!!!!

salam hari ahad dan berhujung minggu semua....

hr ahad adalah hr utk kita beristirehat bersama ahli keluarga setelah penat bekerja pd hr sebelum2nyer...
aku lak,mmg la asl bukak jer mata trus ke laptop aku..membelek2 dn membaca blog kengkwn aku...online ym mana la tau kalau2 ada kengkwn aku yg online ..leh gak ajk borak2 kosong jap...mmg aku xder program apa hr ni..apa aku nk wat ek????

(sambil duk termenung dpn laptop berfikir2)

ting!!!owh br aku igt semlm aku dh janji ngan adik aku nk bwk dia gi jusco..nk beli buku katanya dan segala peralatan sekolah...xper2 jap lg br aku bersiap2....hehehe..nk update blog dulu..

sebenarnyer aku nk citer psl semlm ..ye!!psl semlm yg penuh ngan kekalutan sungguh dan ditambah pula dgn rs tensen dan bengang..huhuu...

ok..semlm pg hr sabtu aku bersemgt gak ler bgn subuh,mandi,solat dn bersiap2..aku mengenakan baju kurung dan tudung yg telah pun di pilih oleh rakan ku ketika kami berchat dan ber web cam..erm mmg pandai gak kwn aku tu..ok gak citarasa dia..wlaupun aku rs mengantuk dan penat sbb x cukup tido semlman berchating tp aku tetap gak bersemgt..dlm pale otak aku ni cepat pegi cepat setel leh balik awl...nk sambung tido...ngantuk giler ni semlman aku x tido..huhuhu..eh aku ni nk kemana ni bukan main lg bersemgt ni ngan baju kurung bagai...ops!lupa lak nk bgtau..aku kene gi register kat uitm seri iskandar ..aku sambung study e-pjj...huhuhu..kul 8pg aku kuar dr umah...gi bekpes dulu ngan kwn aku...huhu..syahdu jer aku rs pg ni ms bekpes sbb aku terbayangkan bantal,selimut,dan tilam yang empuk..huhuhu..minum.lepak jap,borak2..kul 10.15 br gerak..aduh sempat ke aku ni..patutnyer register mula kul 8.30pg hingga pukul 12.30tgh hari..ni dh 10.10pg..perjlnan mkn masa dlm 40minit rsnyer kalau aku pecut pun dlm stgh jam sampai la..hehehe..aku berkira2 sendiri dlm kepala aku mmg sempat...aku masuk kete..alamak aku lupa isi minyak lak semlm..ala nk singgah pam minyak lak satu hal dh mkn ms lak dlm 10@15 minitnyer..xper2..lambat lg ada ms lg 2jam utk register...aku pun apa lg pecut je la ngan kete aku tu..(sambil2 duk melayan mata yg mengantuk ...)

fuh!!11.00 aku tgk jam..aku dh sampai kat gate uitm..alamak satu hal lak nk cari tempat..huh nasib baik senang nk paking..aku trus masuk ke dewan pendaftaran..huh ramai gak..aku pun gi kat kaunter pendaftaran amik borang ..isi borang lagi..ngah isi borang tetiba kene stop jap kene dgr taklimat lak abis taklimat br sambung blk pendaftaran..alamak ni yg aku lemah ni..dh ler mata aku ni berat semcm..kene dgr taklimat lak..aku pun apa lg keluarkan h/free pasang radio hp aku..bg layan hilang skit ngantuk..bertegur sapa ngan student lain sambil bertukar2 nombor fon jap..pergh!mmg ngantuk giler dgr taklimat..entah berapa kali aku menguap dah!!!kejap2 tgk jam..rsnyer dh sejam prof ni membebel2 kat dpn tu..x penat ke dia berdiri ..fikir aku..12.40abis taklimat..fuh lega..aku trus sambung balik isi borang..kelam kabut gak le announcement di buat semua kaunter akn d tutup kul 1.30..so dg pantas aku mengisi borang..siap!!trus pegi kaunter koordinator AM110..alamak lama lak faci ni leh berborak2 lak...bg taklimat ringkas lak ttg subjek2 aku ni..dlm ati aku cpt la..kang tutup kaunter yg lain nnt susah lak..aku dh ler ngantuk,plan nk balik awl sambung tido mmg cam x dan jer ni...aku tgk jam kul 1.00 dh ok setel gi kaunter pembayaran pas kenderaan lak..mmg cpt laju jer akak ni aku tgk wat keje..x sampai 10 minit dh setel..pas tu gi lak kaunter utk library,..ha kat sini yg aku bengang ni...kwn aku irma kejap je duk kat kaunter library ni x sampai 5 minit dh setel..aku lak dekat 15minit aper ni..bnyk lak tnyernyer mamat ni..sampai si hafiz yg br sampai dh nk setel aku yg sampai dulu x setel2 lg..siap tnya aku lak mamat ni nk pggl aku puan ke @ cik..aku ckp ler pggl cik jer!!huh tnya mcm2 lak..aku pun smash la balik..."ni sesi temuduga nk cari jodoh ke atau sesi pendaftaran???"ha padan muker kan dh kene ngan aku..tersengih2 mamat tu..bila aku dh sound mcm tu br la dia nk sain borang aku...setel..aku gi lak amik pas kete..lg satu hal lak..buat2 teruja lak mamat2 yg ada kat kaunter ni bila tgk nama mama aku latifah omar...

"apa x pernah dgr ke nama latifah omar..apa igt nama latifah omar tu ada sorang je ke yg guna..igt pelakon je ke yg ada nama tu"..aku rs angin tul


direct jer aku sound sambil senyum sinis kat mamat tu semua..si hafiz kwn sekuliah yg br aku knl td pun senyum jer bila aku sound mcm tu..tersengih2 jer mamat 2 org kat kaunter pass tu..lps tu ke kaunter yg last sekali...setel sumer dpt beg dn buku...ngam2 kul 1.30 setel sumernyer.. kemas2 trus kuar..kul 2ptg aku kuar dr uitm..perut lapar giler x lunch lg ni...arghh!!mkn kat ipoh je la..kepala aku dh mula berdenyut mgkn sbb aku x tido semlm la ni..tu dh satu hal ngan x tidonyer,pas tu ngan kekalutan yg berlaku hr ni,di tambah lak ngan kebengangan ms register td dan skrg ngan perut ku yg lapar...ku tahan gak..

sampai ipoh gi mkn..kul 3.45ptg sampai umah...cuci muka solat zohor ..pas tu duk jap tggu asar..lps asar x ckp bnyk amik bantal,peluk teddy bear aku trus hanyut..huhuhu....sedar2 mama aku kejut aku kul 7ptg..huh basuh muka mkn jap..mkn skrg mlm x pyh mkn dh..bnyk yg aku nk wat mlm ni....hbs mkn mandi..solat manghrib..7.40pm kwn aku dh buzzzz aku..aik awlnyer kwn aku ni online...huh x sabar ar tu nk tau citer aku hr ni...tepat kul 8pm aku duk dpn laptop berchting ,berblog,surfing...sampai kul 4.30pg..

kul 6.30pg bgn solat jap..pas tu sambung lik tido..huhuhu..kul 10am bangun trus duk dpn laptop..online ym pas tu gi basuh muker,minum jap..then now berblog..hahahaha....lps lunch br gi jusco.......ok chowww!!!!

4.12.08

i like it!!!!!!!!!!!!!!

hahaha...
semlm bgn pagi mcm biasa la aku bersiap2 nk gi keje..ms nk bukak pintu kete mata aku sempat memantau sekeliling kete aku yg dh berabuk..pas tu aku geleng jap..ish apa la nk jd ngan aku ni nk gi cuci kete pun x sempat..kata syg kan kete tp nk jaga x pandai...

mslhnyer bkn aku x mau jg elok2 dn bwk kete aku gi cuci tp x sempat la ..sejak dua menjak ni aku rs mmg sibuk banget!!pas tu aku masuk lak dlm keta hidupkan enjin keta ..tggu jap dlm beberapa minit kasi panas enjin dulu..aku pandang lak sekeliling dlm kete aku...pergh!kalu dh kat luornyer berabuk kat dlm usah ckp ler...tp ok la lg lum sampai tahap mcm sarang tikus @ pun penternak lipas lg..cuma bnyk pasir je la....hehehe..so aku rs hr ni aku free la skit..aku pun trus terfikir nk anto ke car wash kat depan opis then tgglkan jer kete aku kat ctu..lunch nnt br aku amik..ala jln kaki jer..bukannyer jauh pun...

hehehe...aku pn apa lg pegi la car wash yg mmg aku dh basa pegi..dan semua staffnya d situ cuba utk meng ayat aku ms aku anto kat ctu mula2 dulu...dan skrg mmg depa pun dah mesra alam dan kenal aku...walaupun kdg kala ada gak tersipu2 malunyer pasei..hehehe..

..ms aku masuk jer kaw car wash tu dr jauh aku tgkdepa sumer dh senyum sampai ke telinga bila nmpk keta aku yg lain dr yg lain warnanya..dn mmg cukup di kenali..pergh mmg bagus layanan yg depa bg..aku pun mensedakahkan le gak senyuman yg paling manis kat depa semua yg nk cuci kete aku tu...(pergh manis la sgt tu!!!)aku pesan

"tlg cuci dan jg kete i elok2 tau..nnt lunch hour i dtg amik....".sambil menghulurkan kunci kete dan senyum manis ala2 manjer...hahaha..

"jgn risau cik..utk cik adik apa pun ok jer.."jwb mamat tu sambil tersengih..

pergh dlm ati aku :ermm..ayat biasa....mmg dh agk dh!!!

.......................................................................

lunch hour bos aku ajk aku gi lunch ...aku mmg dh agk kalu bos dh ajk gi lunch pasti kene bwk kete akunyer la.....hehehe..aku ckp kat bos aku kete aku kat car wash kalu nk naik gak kene le jln kaki skit gi amik kete..then dia kate gi naik kete die then tgglkan kete dia kat car wash sbb dia pun dh lame x cuci kete dia..aku pun on je la...smpai kat car wash cepat2 aku trun dr kete bos aku then gi kat kaunter utk bayor..wah bdk2 tu ayat aku lg..(aku dh agk dh)aku tau depa x perasan td aku dtg ngan bos aku... dn aku tau diorg mmg suker dn tertggu2 aku nyer sbb aku nmpk biler aku jln gi ke kaunter bayaran sumer pakat tgk aku tersengih2 .....pastu sumer pakat dtg kat aku dn nk borak ngan aku...huh mmg dasar lelaki!!!

salah sorang mamat tu lak cuba ayt aku kali ni..

"cun ler kete awk"
"iyer...time kaseh"
"awk wat ke atau cik abg yg wat kan?"
"cik abg?maner ade sy wat sendiri ler"-sambil tersenyum nakal...
"aik xder cik abg ke?"
"maner ader lum kawen dan mmg xder abg pun.."-dgn muker series dn bersungguh2..hehe(mmg tul pun)
"ooo..iyer!!!(sambil muke senyum nakal)..mmg cantik kete awk samer jer ngan tuan nyer,cantik"
"iyer..thanks a lot"aku pun senyum nakal dan trus blah g kat kete aku lps dh bayor..mamat tu ngan kwnnyer yg lain duk tgk jer aku sambil tersenyum dan tersengih mcm kerang busuk..aku wat selamba je..

aku duk betul2 kan seat kete aku sementara tggu bos aku sambil menjeling dan melirik ke arah mamat2 poyo tu semua..pas tu bila mamat2 tu sumer nmpk jer bos aku yg sdg berjln menuju ke arah kete aku semua trus cam terkedu..aku pun apa lagi berlakon la ala-ala mesra sikit la ngan bos aku dn dlm ms yg sama aku perhatikn wajah mereka semua sorang2..semua trus berubah dan trus x pandang aku.semua trus wat keje ada yg muka wonder jer.heran dan mcm2 persoalan....aku nk tergelak dan mmg aku dh tergelak pun..aku trus drive kete aku dan blah dr kaw car wash tu..bos aku heran tgk aku gelak sorang2..tertanya2 dia knp aku gelak..then aku pun citer ler apa yg berlaku..bos aku pun trus tergelak..dn dia nasihatkan aku..supaya jgn mempermainkan perasaan org..x baik..mslhnyer saper suh depa nk meng ayt aku..so aku pun kasi pekena je la kat depa..

p/s:sebenarnyer aku mmg dh plan dh nk bg depa terkejut dn suspen....ms depa duk tnya itu ini psl kete aku kepala otak aku mmg ligat berfikir utk mengayt dan bg depa terkejut biler tgk bos aku masuk kete aku...pasti diorg wonder nyer kan!kan!kan!adakah lelaki itu pakwe @ bf aku????hahahaha..padahal itu bos aku!!!!padan muker lepas ni aku rs konpem mmg depa dh xkan tnyer apa2 kalu aku anto kete aku kat ctu dn tersengih2 kat aku mcm kerang busuk dan cuba ayat aku ngan soalan2 dan ayt2 lapuk!!!poyo jer!!!

1.12.08

aku nk......nomborrrrrr....????

hehehe...aku ni x abis2 bengang..bengang ngan line phone aku yg entah mcm apa2 ntah...tensen jer dr semlm wat hal line aku ni...nk kol out x leh..kol in apa lg...nk kata x byr bil mmg aku x pernah byr.....bis cmner nk byr kalo dh pakai prepaid so top up je la...tp semlm x ler teruk sgt..hr ni dh nazak sgt lak aku tgk line fon aku ni...smpai kengkwn kol aku suh aku campak je dan buang je sim kad aku tuh...huh nasib baik diorg suh aku campak dn buang sim kad..bukan fon..hehehe
ala dorg tau fon aku masih br dn mmg aku syg banget sama fon aku tuh....hehehehe..
ada lak member aku ni suh aku tukar nombor lain...sngnyer ckp kan!!!kalo dia nk belikan aku dn kasi nombor br yg baik punyer siap tanggung semua bayaran bulanan kalo bil ler.kalo prepaid siap kasi aku top up free bila2 ms kredit aku abis mmg aKu x tolaknyer..esk gak aku gi..siap tggu depan kedai tolong tauke kedai tu bukak kan kedai dia..hahahaha...nk tukar ke line apa ek??celcom????dg??
then biler dh tukar nombor br nih..satu jer yg wat aku jd malas.. mula la nk kena bgtau kengkwn nombor br...mula la...bersms...xpun aku wat senyap jer kan!kan!kan!...hahahaa...k ar slmt mlm...chow!!

28.11.08

bengang!BENGAG!

eh ..aku ni mmg la dh ketagih berblog le plak..hehehehe..
maklum la dh 2 hr aku bukak blog tetiba hr ni rs mcm bnyk citer lak aku nk citer kat blog aku nih..ni la penangan blog...hahahaha..
aku rs bosan lak biler mlm jer duk umah layan tv tgk astro..dgr lagu..radio sinar fm kat phone aku..pas tu bc novel jer..sampai naik juling mata aku..arghhh..mmg bosan dulu aku ada internet pakai blutooth..leh la aku chating mlm2..surfing intenet..ni bila bluetooth aku ada problem mcm bosan jer..dah tu slow plak tuh intenet bila pakai digi nyer line...aku pun tergerak la hati nk register streamyx..gi tmnet igt nk trus amik combo pakai je line tipon umah mama aku yg ada tuh..rupa2nya x leh sbb no tuh mama aku register ats company dia..so bisnesnyer register xle la amik combonyer pakej ..jd aku kena la register no br personalnyer..aku pun apa lg trus register no br ats nama aku...lps register aku tggu...tp x jugak pasang2...ada kol aku tp xder gak pasang line tu..cukup 3 mggu aku gi tnya tmnet..katanya dlm siasatan tmpt tggl aku di syaki bukan umah tp perniagaan...aduh bengangnyer aku..dh la aku mati kutu mlm2 x tau nk wat apa..ni nk kene tggu lagi..dh 3 mggu nk msk 4 mggu dh ni...aku pun apa lg meluahkan ler mslh aku ni kpd bos2 aku...pergh kalu aku tau bos aku knl ngan bos tmnet dh lama aku bgtau kat diaorg...mmg trus setel mslh aku..lps tu bos2 aku tlg setelkan x sampai dua hr trus depa pasang line br kat umah aku.nk kena guna kabel gak ker???apa ar!!!!..ni streamyx lak problem line dh ada tp agen streamyx lak x dtg2...bengang tul aku..x per mggu dpn kalu depa x dtg pasang gak..aku rs mcm nk bakar je kedai streamyx@tmnet tu....hahahahahahahahahaha.....

13.11.08

part 07

hahaha..kesian kan budak fendi tuh!!suka kat aku bagai nak rak tp aku lak leh wat x tau jer..aku tensen tau bila dh hr2 dan setiap masa dia duk follow aku jer..aku igt pian & the gang ni teruk rupanya ada yg lg dahsyat..then aku dh tau pian & the gang ni mmg hantu!!!sbb aku wat dan buli diorg mcm mana pun diorg still nk kwn ngan aku gak at least we make a deal...

aku ckp kat pian & the gang kita leh jd member kalu u all sumer leh tlg aku..dan mmg diorg setuju jer ..apa sj sbb aku...hehehe..ms nih mula la kepala otak aku nih ligat penuh ngan niat dan aksi jahat!!!aku dh tensen ngan mamat fendi nih..mmg degil tahap godzilla sungguh...

satu hr tuh...time aku nk kuar dr sekolah mcm biasa aku dpt info dr member pian sblm aku kuar dr pagar sekolah ..yg mamat fendi tu dh tggu aku kat bwh pokok depan sekolah.aku pun ngendap la mmg betul dia ada kat situ dan aku mmg dh agk dia akn paking moto dia kat tempat yg sunyi sikit.....aku suh pian & the gang pancitkan tayar motor dia sementara aku tarik perhatian dia..aku wat2 la pggl dia jumpa dia kat tepi pagar sekolah..hehe..mmg la kwn2 aku kata aku nih pandai berlakon ms tuh bukan main manja lagi aksi aku...pergh!cair mamat fendi tu aku ayat masa tuh...x sampai 10 minit pian & the gang bg syarat kat aku segalanya beres.....lepas tuh aku pun apa lg ucap la good bye dan terus blah!!!kakak sedara aku Yanti mmg dh x tahan dh ..pecah perut dia ketawa lepas kami blah dr kawasan sekolah tu..dia ketawa tgk lakonan aku yg aku sendiri rs entah apa2 ntah..tp depa kata mmg jadik jer lakonan aku...entah la tu kata2 diorg..

pas tu aku dpt tau dr pian & the gang mamat fendi tuh menolak motor dia balik tuh!!dia dgn kwn baik dia si joe@jongos..hahaha..aku harap dia xkan kacau aku lg dah lepas apa yg berlaku...tp hampeh tul mmg degil tahap power rangers mamat sorang nih...masih lg follow aku rupanya..mlm lak duk kacau aku main mercun ngan pian & the gang...huh mcm mana aku nk wat lg ngan mamat fendi sorang nih!!!aku rs mcm nk suh jer pian & the gang belasah jer mamat fendi ni tp x sampai hati lak nk suh ank2 org jd gengster sampai ada yg masuk hospital lak..kang x pasei2 jd kes polis aku gak yg kena sbb aku la mastermind nyer!!!hehehehe....pian & the gang duk tgk jer muka aku bila mamat fendi tuh masih folow aku..aku faham pandangan diaorg..diaorg tggu jer apa plan aku seterusnya...tp aku wat x tau jer aku cuma bgtau rileks!!!aku tgh plan sst yg lebih tragis lg....hehehe.....jahatnyer aku nih!!!eh silap,bukan jahat tp nakal siot!!!...

nnt aku sambung apa next episod ..apa yg akn aku wat kali ni !!!aku nk kuar jap nk gi jumpa kwn aku......hehehehehe...

8.11.08

part 06

aku masih duk pikir apa yg patut aku wat dgn pian & the gang.dn kalau korang nk tau ms bulan posa ni gak la aku ngan Pian & the gang ada wat perjanjian dan kami trus jd kwn baik dan xder buli2 lg dh.....siang tu ms balik sekolah spontan je aku ckp kat pian & the gang kalau nk trus kwn ngan aku kena la belikan bunga api dan mercun utk aku ,Yanti,Intan dan Mamat..lepas tu mlm leh la kita main sama2..aku bosan gak rsnya bila mlm je lps berbuka xde aktiviti..biasa la bulan posa aktiviti mlm x meriah kalau x dihiasi dgn bunga api dan mercun ...waktu tu aku cuma ckp main2 jer..lgpun bapak aku mmg ada bg duit utk aku enjoy sikit2 la ngan kakak sedara aku ni si Yanti...tp x sangka lak aku diorg tetap belikan utk aku(safe duit aku)..korang bayangkan je la kalau dlm geng pian tu ada dlm 10 org ...sepuluh2 org tuh duk belikan kami mcm2 jenis bunga api dan mercun..xke bnyk jdnya tuh..pergh mmg leh wat stok sampai hr raya la....hehehehe...semuanya gara2 excited sgt nk kwn ngan aku dan harap2 dpt lepak ngan aku lepas waktu berbuka.....tapi........

bila tiba waktu mlm jer aku wat senyap dan diam kat dlm umah aku x kuar langsung..hahahaha..aku dgr bunyi diaorgnyer motor kat depan umah tp aku wat x tau jer..m.ndak dan p.ndak aku geleng kepala sambil tersenyum bila diorg tanya aku knp x kuar dn lepak main mercun dgn diorg ..aku jwb la saja nk kenakan diorg..biarkan diorg penat menggu nnt bila dh penat diorg xkan dtg lg...hahaha...jahat x aku..dh la pau diorg pastu sj lak nk main2kan diorg kan..tp saper suh nk sgt kwn ngan aku x reti2 bahasa yg aku x berapa suka tp diorg degil gak...

dua mggu aku x kuar mlm lama2 trus senyap..bila siang diorg tnya knp mlm x kuar ..aku jwb la xder mood..ngantuk ..lepas berbuka trus tido sbb terlalu kenyang...diorg akur bila aku jwb mcm tu..tp yg aku heran aku wat la mcm manapun diorg tetap nk kwn ngan aku gak..apa diorg ni xder perasaan ke..maksud aku rasa marah ke kat aku dgn apa yg aku dh wat kat diorg...huh heran aku!!!!agknya diorg dh penat menunggu mlm ke 15 puasa senyap dan sepi..aku keluar ikut pintu blkg..pelan2 aku mengendap ke laman rumah..mmg sah sunyi sepi xder sesiapa yg tggu aku..lepas tu apa lg aku isytihar la perintah berkurung tamat..fuh apa lg kami main la bunga api dan mercun..x sampai 10 minit main arghhhhh!tensennya aku Pian & the gang dtg..nk x nk kena la terima..main gak....tp nk tau x aku main2 gak tp kepala otak nih penuh ngan kejahatan..hahahaha..aku main mercun main baling jer kat Pian & the gang..biar meletup kena tgn ke apa ke aku peduli apa janji diorg blah dr kawasan umah m.ndak aku..tp aku pelik diorg leh ketawa dn suka lak bila aku baling jer mercun kat diorg sampai ada baju kwn diorg koyak gara2 bunga api dn mercun yg aku campak...tp diorg rileks jer..mamat yg kena tu pun leh suka aku wat mcm tu..heran aku!!!nk x nk kena la aku terima hakikat yg diorg semua ni mmg hantu!sbb x phm2 dn x reti2 bahasa..jenis degil tahap ultraman tiga!HAHAHAHA..

dlm masa yg sama..sejak mula posa aku ada dpt surat dr sorang budak br ni..nk kata dia geng pian entah la..bila aku tnya pian dia kata x berapa knl katanya budak br dr Ipoh..duk sini dgn bpk sedaranya..sbb br hbs spm jd dia lepak la sini...yg wat aku tensen psl mamat nih jiwang karat habis..nama dia Muhd Affendy..pggl fendi..hr2 bg aku surat nk knl ngan aku,nk kwn ngan aku,nk jdkan aku awek dia la,jeles la tgk aku ok jer ngan pian & the gang,,tp dia x tau betapa thrillnyer aku mendera pian & the gang...pastu surat tu plak siap letak bedak dan perfume berkoyan2..rs2nyer 10km pun leh bau wanginya surat tuh...pastu siap bg gambar la..ayt dlm surat tuh usah ckp la mmg jiwang2nyer..pastu hr2 bg surat suh aku balas lak surat dia..hr2 duk tggu aku dan ikut aku kemana sj aku pergi..lg teruk angau dan gangguan mamat fendi ni dr si Pian & the gang..akunyer bengang la dgn mamat nih satu hr tu aku balas la surat dia..(itupun slps dh berkoyan2 surat dr dia yg aku terima dn x pernah satu pun aku balas)aku gi kedai beli bedak cuticura sebotol besar,aku masukkan dlm kotak,balut kasi baik punya..pastu aku tulis surat lebih kurang mcm ni la ayt dia "nah,awk nk sgt sy balas kan surat awk,nah ini balasannya siap bg hadiah lg..tima kasih di atas surat2 awk..lain kali jgn membazir minyak wangi dan bedak kalau xnk bg je minyak wangi dan bedak yg awk sembur kat surat awk tu kat sy..abis citer leh sy pakai...hahaha"..ms tu kwn baik dia si joe jd posmen karat dia..fuh puas ati aku harap2 lepas ni dia x kacau aku lg dh bila aku dh perli dia mcm tuh...tp hampeh..mmg mamat fendi degil tahap gaban,ultraman taro dan apa lg tah!!!jenis yg x phm2...kali ni dia leh tggu aku hr2 kat depan sekolah...mmg dia x berputus asa....mula2 dulu dia x pernah tggu aku kat depan sekolah,tp agknya dia dh terlalu angau dan jeles bila tgk pian & the gang selalu duk tggu aku pergi dan balik sekolah dia pun sama wat gak mcm tu...tp dia follow dr jauh je la..aku tau dn nmpk dia..fanatik sggh mamat fendi nih...then ms ni la termeteri perjanjian aku dgn Pian & the gang..semuanya gara2 fendi...aku ngan Pian & the gang jd kwn baik....aku dpt idea nk kenakan si Fendi..nnt aku sambung apa yg aku dan Pian & the gang wat kat mamat fendi nih!!!

4.11.08

Part 05

bnyk perkara yg aku wat ms di seberang perak ni....aku sedih gak ms nih sbb ms ni la parents aku divorce kucar kacir jadinya..aku di seberang perak ..abg aku ngan babah aku..sbb abg ms tuh ngah spm..adik aku lak ikut mama aku berpindah ke Ipoh..tp dlm sedih2 tu aku tetap dgn kenakalan aku....hehehe..

citer psl suhaida ni mmg x abis sbb mcm2 yg aku wat dan kenakan dia..rupa2nya br aku tau kak yanti bgtau aku suhaida bengang kat aku sbb dia suka safwan tp safwan x layan sbb safwan suka kat aku..so citernye dia jeles..patut la suka cr psl ngan aku..tp aku maleh nk amik port sgt psl safwan ni..lgpun safwan aku cuma anggap kwn baik aku jer..

ni kisah psl bdk2 kg kat situ..biasa la bila dh ada org br masuk kg nk pulak org br tu awek ..aku la tuh ,mula la semuanya wat perangai mcm beruk nk dptkan bunga..mcm x pernah tgk perempuan ..hr2 duk lalu lalang dpn umah m.ndak aku...nk pulak si Pian n the gang...mmg glemer la aku ms tu..huhuhu..hr2 pian & the gang duk tggu aku dan yanti pergi dn balik sekolah..drpd penantian mereka tu jd sia2 aku suh la diaorg bwkkan buku2 dan beg2 aku,yanti dan dua org lg adik yanti si Intan dan mamat..huh pdn muka nk sgt saper suh ikut dn tggu aku hr2..aku lak wat taktik jahat la mcm biasa hr2 aku bwk semua buku...satu pun x tggl..pastu siap tambah beberapa ketul batu lak tu..tapi tetap maintain diorang bwk beg aku walaupun berat..control macho la tuh..hehehe..pastu bila balik sekolah aku siap tanya saper yg nk belanja aku abc..semua nk belanja..pergh mmg kenyang..aku siap pggl la kegkwn kelas aku bila ada yg nk belanja aku mkn dan minum kat gerai makcik yg depan sekolah tu..mmg kenyang kami..hehehehe..saper suh nk sgt belanja aku..kan dh rabak poket,padan muka!!.hehehe..best kan take advantage dr diorg semua yg nk kwn ngan aku..tp aku pelik la..aku buli diaorg mcm mana pun diaorg semua x kisah tetap gak nk kwn ngan aku..ish2..apa la sgt aku nih sampai diaorg ikut jer apa yg aku suh....

tiba lak waktu bulan posa..waktu ni mmg best...mcm2 yg aku wat ms bulan posa ni...jgn salah faham bukannyer aku ponteng posa tp aku duk buli org la....hr pertama posa rileks lg xder apa yg berlaku cuma mcm biasa la pian & the gang tetap mcm biasa duk tggu aku dan yanti pergi dan balik sekolah cuma kali ni dh xde la belanja abc dn mkn2 maklum la bulan posa....hehehe..tp yg aku x tahan bila mlm lepas je waktu berbuka dan smyg maghrib aku igt nk le lepak kat luar depan umah mak ndak aku ..duk kat laman sambil menikmati angin mlm...tp hampeh jer rsnyer..x dpt aku nk merenung bulan dan bintang di langit bila Pian & the gang lak sibuk dtg lepak kat ats jln depan umah mak ndak aku..argh tensen tul mengganggu ketenangan aku jer..aku trus blah masuk dlm umah sambil berfikir apa yg aku akn wat terhadap Pian & the gang kali ni...ligat kepala otak aku berfikir....sampai tertidur aku.....hehehe..nnt aku sambung lain lak..apa yg akn aku wat terhadap pian & the gang kali ni....

30.10.08

part 04

part 04..

mcm2 yg aku dh wat kat si jaapor dan iwan ni..tp diaorg ni tetap ok ngan aku...kami tetap berkawan walau macam manapun..ms ni gak la keluarga aku mula kucar-kacir..mama dan abah aku dh mula bergaduh..aku pun x tau apa punca maleh aku nk campur mslh org tua..aku lebih suka wat hal aku..tensen mmg la tensen..aku suka lepak ngan kengkwn aku bila mama dan abah aku gaduh..then bila aku x tahan aku mintak mama dan abah aku hantar aku ke rumah mak ndak(kakak mama aku) aku di Seberang Perak dan aku nk bersekolah di sana sbb aku rapat ngan kakak sedara aku (ank mak ndak aku)..si Yanti kami sebaya..ms nih aku tau dah mama dan abah aku dlm proses cerai...so untuk sementara waktu aku duk la ngan mak ndak aku di Seberang Perak dan bersekolah di sana tapi aku lupa lak nama sekolah tu...sbb x silap aku ,aku tak lama sekolah kat sbrg perak ni rsnyer dlm 2 @ 3 bulan...tggl lah kwn2 aku si norti,sarah,fadhilah,mariana,jaapor,iwan dan Zuhaili...dan aku dpt kwn baru lg...

tp walaupun sekejap mcm biasa la kenakalan aku tetap ada...hehehehe..ms ni aku ada kwn baik gak kat kelas tu dan kwn aku duk sebelah aku..x silap aku nama dia Safuan..mmg dia ni baik dan kami rapat ms di sekolah..aku mmg x pernah buli dia..yg selalu kena buli ngan aku ketua kelas si Suhaida..aku dan yanti duk kelas yg sama..yanti ni selalu gak kena buli ngan si suhaida minah yg selalu perasan dia cun kat kelas dan sekolah tu...

bengang betul aku ngan minah suhaida ni yg kerek giler..pernah sekali aku amik spek mata dia ..konon kecoh satu sekolah spek dia baru buat mahal lak tu ..saper suh menunjuk2..aku pun apa lg,satu hr tu dia letak spek dia dlm bekas dan simpan bwh meja aku dgn senyap amik terus aku patahkan spek dia..padan muka..bukan sbb aku dengki tp saper suh dia suka buli kakak sedara aku si yanti..pas tu mentang2 la dia ketua kelas suka2 jer nk buli org yg dia x suka..bila dia tgk spek dia patah mmg meraung la dia..aku lak wat bodoh dan x tau jer..pdn muka dia sampai skrg dia x tau siapa yg patahkan spek dia..sian dia...aku harap kalau dia tau pun dia dpt maafkan aku..hehehehe..

bila ada homework aku la org yg paling rileks..sbb aku x perlu susah nk wat ada org yg akn tolong watkan homework aku..tp walaupun ada org yg tolong watkan aku bukannya x blaja lgsung..aku tetap leh jwb soalan bila cikgu tanya cuma aku ni maleh nk wat dan menulis kat ats buku latihan...tu je..org yg suka wat kan homework utk aku si Safuan dan senior yg mana nk kenal dan kwn ngan aku..saper suh volunteer sgt nk tlg aku..aku bg je la..hehehe..Safuan selalu bebel kat aku dan nasihat aku suh aku insaf dn cuba jd budak baik tp aku x leh la..kalau jd baik nnt x pasei2 kena buli lak jd sblm org buli aku baik aku buli dan bg pengajaran pd org yg x reti2 bahasa ...

bnyk sbnrnya kejadian yg best kat sbrg perak nih..nnt la aku sambung..aku nk sambung wat keje ..ni ngulat jap bila ada peluang kat dpn pc ni..kalau x aku sibuk memanjang je sejak dua menjak ni..sampai nk ngulat pun dah x sempat...

17.10.08

memoriku...part 03

sambungan dr part 02..



aku sbnrnyer bkn kaki pau yg suka memeras org x tentu psl..tp dh org nk belanja sgt..kalu asyik mkn jer leh pecah perut aku di buatnyer lgpun bapak angkat aku cikgu dahlan dh belanja aku...tu yg aku mintak 20 sen jer kalau ada bdk2 nk belanja aku...utk tidak menghampakan harapan org..hehehe..



iwan..jaapor..iwan..jaapor..saper pilihan aku..sebenarnya aku x pilih pun di antara diaorg berdua ni..tp diaorg ni x putus asa tetap bg surat ..dan hadiah kat aku..kelakar je aku rs..umah kami dekat2..hari2 jumpa dan lepak sama2 tapi masih nk pakai surat gak..sbb aku depa berdua ni x bertegur sapa dan sebab aku gak depa berdua ni berdamai..sbbnyer aku pernah ckp kira mcm ugut gak ler kalau asyik duk gaduh x bertegur sapa aku x mau kwn ngan diaorg bila aku warning je mcm tu trus diaorg elok jd kwn balik.....gilakan!...satu hr ada lak family baru pindah masuk kat area tu...ada ank lelaki 2 org..zulhelmi 16 taun dan zuhaili 12 taun..aku la org pertama yg tegur si zuhaili dn trus je dia join ngan kami..pergh..si zuhaili ni lak jd rebutan kegkwn aku si norti,sara,mariana,dan fadhilah...aku?,,x la minat sgt tp boleh la buat kwn sepermainan...hehe..xnk ar aku berebut2 ngan kengkwn aku yg lain...satu yg aku suka psl si zuhaili ni dia jenis yg sempoi..sekepala ngan aku..x lekang dgn bmx dia ms tu bmx menjd kegilaan bdk2 sekolah zaman aku...

alkisah..satu hr di waktu pg hujung mggu aku dpt surat misteri dr seseorg..dia nk knl ngan aku dan nk jumpa ngan aku kat gerai cik hasnah..ke hasmah entah aku lupa dah...jam 5 ptg...aku mmg excited nk tau saper la tuan nyer surat tu..ptg tu aku pergi la tmpt yg di janjikan...aku nmpk sorang jer ms tu si zulhelmi abg si zuhaili.yg ada...dia panggil aku dan tersengih je tgk aku..aku masih tercegat x pergi pun dekat dia..apa yg aku nk buat ni...aku malas ar nk jumpa dia..bg aku dia tua sgt..jd aku pun apa lg trus blah jer ..tanpa pandang belakang langsung...hahahahaha..pdn muka dia.....

esoknya..aku jumpa zuhaili dn bgtau kat zuhaili apa yg berlaku semlm..dia ketawa x igt nyer..dia kata patut la semlm muka abg dia mcm frust jer,pastu duk termenung mcm org x betul...mgkn tertanya2 @ terpinga2 knp aku blah mcm tu jer...saper suh..nk sgt knl ngan aku..lum sempat knl dh kena tggl..hahaha..

sejak itu aku dan zuhaili jd kwn baik...kengkwn aku lak x abis2 duk tanya aku psl zuhaili..mentang2 la aku rapat ngan zuhaili jd semuanya tnya kat aku..tp aku x pernah jwb pun..surat2 yg diaorg bg aku suh aku bg kat zuhaili aku buang dlm tong sampah umah aku..maleh la aku nk jd posmen karat yg x berbayor dan xder potongan epf..aku pernah pesan kat diaorg kalau nk @ suka ckp je la sendiri kat tuan punya diri..bknnyer x jumpa hr2 duk lepak sama2 dan main aci selipar sama2...leceh ar pakai surat2 bagai ni..x penat ke korang semua menulis..

part yg paling aku suka kami semua pergi sekolah sama2 naik basikal....yg best aku ada 3 bodyguard ms tu yg sanggup tggu dan ikut aku pergi dan balik sekolah..dan siap berebut nk bwk kan beg sekolah aku..aku bg diorg bwk beg aku tp bergilir2 ikut hari..ms ni tau apa aku buat..bila tiba hr dan giliran si jaapor dan iwan aku letak batu dlm beg aku..tp bila time zuhaili aku buang batu tu...yg aku pelik tu walaupun berat diaorg tetap gak bwk beg aku tu..kan berat... saper suh nk sgt bwk..pdn muka..balik sekolah lak diaorg mesti belanja aku abc atau air cincau..tp aku ni baik hati..x mkn sorang2..igt kengkawan..aku suh 3 org bodyguard aku belanja beli 5 bungkus air..pastu aku bg kat kengkwn aku si mariana,fadhilah,norti dan sara,...hehehe..baik x aku..bila lg abg2 diaorg nk belanja adik2..masa ni la..kalau x dgn adik sendiri bkn main kedekut dgn aku x kedekut lak.....

knp aku jarang buli si zuhaili???...sbb aku rs dia sesuai dan sekepala ngan aku..xde jiwang2 mcm mamat dua org tu..... ......ms ni awl taun 1992-1993nnt aku sambung part 04 ek..

16.10.08

memori ku ..part 02

kali ni aku nk sambung kisah aku masa zaman kanak2 dulu...



thn 1992..keluarga aku telah berpindah dr kg yg di penuhi sawah ke sebuah kg tersusun di teluk intan berdekatan dgn bandar....mama dan ayah aku telah membeli sebuah rumah di sana..masa tu aku berumur 10 taun dan adik aku wafi dlm 5 thn...abg aku lak ms tu 16 taun..aku lak kena tukar sekolah ms tu mmg sedih la kena tgglkan kekawan baik aku tu..abg aku suker la sbb dia x tukar sekolah tetap di sekolah lamanya ..lgpun dia senang sbb dh ada motor sendiri pergi sekolah naik motor..aku??..huh bengang tul ms tu..dh hapening aku rs duk kat situ dan sekolah kat situ tup2 kena tukar lak...mmg aku protes la gak..seminggu aku x bercakap..kalu ckp pun bila mak ngan ayh aku tanya aku jwb la sepatah dua ..tu jer..x berani gak kalu x jwb langsung nnt di katakan derhaka lak...hehehe..

penat tul kena angkat dan kemas brg2 aku sendiri..tp yg pastinya buku2 cerita koleksi aku yg wajib aku selamatkan dulu..aku ms kecik2 dulu suka sgt membc buku2 seram dan kisah yg thrill sikit..yg aku bengang ms pindah tu budak2 yg kat area umah br aku tu mcm x pernah tgk org..duk berkumpul tgk aku dan keluarga aku angkat brg2..kalau tolong xper gak ni x duk tgk sambil berbisik2 dan tersengih2 tgk aku...aku lak setakat bg senyum cukup la..xnk lak nnt dikatakan aku ni sombong lak..nnt x psl mak bapak aku lak yg dpt nama..sbb x ajr ank bersopan santun..huh..

rupanya diorg nk kenal ngan aku ..la nk berkenalan ckp je la nk kenal ni x duk kerumun..tersengih2 ..pendek kata mmg syok gak tmpt br aku tu ramai kekawannyer..norti,(sebaya aku),sara (kakak norti tua setaun je ngan aku),anim(adik norti kecik sgt pun baya adik aku je)jaapor(abg norti tua 2 taun je ngan aku),fadhilah(muda setaun ngan aku)mariana lak kakak kembar fadhilah..dan abg diaorg lak namanyer si iwan..sebaya aku kot..entah lah dh luper lak aku...br aku tau rupa2 nyer diaorg ni adik beradikyg dtg dr dua buah keluarga..patut la ramai semcm je aku tgk...kat sini yg x bestnyer xde pokok buah2an yg leh aku rembat..jd aku ubah lak cara jahat aku kat sini...kat sini aku suka buli org...tp aku pelik la walaupun asyik kena buli ngan aku tetap gak diorg ni nk kwn ngan aku..norti,sara,fadhilah dan mariana selalu jer jd org suruhan aku..apa yg aku suh pasti diorg akn wat..agknyer diorg suka kot kalu aku ni jd future kakak ipar diaorg huh..dh mula gatal sikit dh ms tuh..abg si norti ngan sara si jaapor..dan abg si fadhilah dan mariana si iwan ni suka kat aku rupanya..kesian kat diaorg ni kena jd posmen karat abg diaorg..eleh nk ngorat aku tp x berani depan2..mintak tolong kat adik2..apa la..pakai surat bagai,apa kelas..abis surat diorg aku bakar semuanya...huh..hadiah??..usah ckp siap bg aku teddy bear konon aku sedekah lak kat jiran aku si faezah...hehe..drpd kena buang kesian lak..kalau sedekah ada gak amal jariahnyer..iwan..jaapor..iwan ..jaapor..saper yg aku pilih..????

kat sekolah lak jaapor ni suka lak bergaduh ngan kekwan dia aku mula2 x tau sbb apa..tp bila gaduh je mesti aku pun kena pggl ngan cikgu dahlan guru disiplin sekolah..rupanyer dia gaduh psl aku..apa ke tengin gaduh psl aku x pase2 aku pun terbabit..huh cemburu nyer pasal la tu ,sbb kekwn dia pun nk ngorat aku..ate lantak ler bknnyer aku hingin pun...tu pun nasib ko x tau jaapor..semua hadiah yg ko bg aku dh sedekah kat kwn2 kelas aku..surat2 jiwang ko aku dh bakar semuanya..sama je nasib ko ngan si iwan tuh...tp cikgu dahlan x pernah marah aku sbb aku ank murid kesayangan dia..maklum la aku ni antara pelajar yg teraktif le plak masa kat sekolah tu...dh boring x tau nk rembat apa lg..so aku sibukkan diri dgn aktiviti sekolah... ala senang citer tetiba lak aku leh jd glemer kat sekolah br aku tu...

hehehe...part paling best....sek aku bersebelahan dgn kilang aku x tau lak kilang apa ek..bila kami wat aktiviti pendidikan jasmani je mesti nmpk ar kilang sebelah je pemisahnyer cuma pagar je...yg x syok bila tamat jer waktu pj cikgu mesti suh aku nyer letak peralatan sukan kat dlm stor..mcm dh xder budak lain..aku la org last yg akn masuk ke kelas..akunyer maleh satu ari tu aku campak je bola netball kat kilang sebelah..amik ko puas ati aku..ala bnyk lg bola kat dlm stor sukan tu peduli apa aku...saper suh asyik aku jer yg kena kemas dan letak kat bilik stor..bukan sekali je aku wat mcm tu..tp berkali2 gak ler..biler time aku rs maleh aku wat la mcm tu..

satu lg piil aku ni suka dtg lewat ke sekolah..perhimpunan pukul 7.30pg aku dtg kul 7.45pg x pun tggu abis perhimpunan br aku masuk ke dlm kaw sekolah..bukan apa maleh aku nk dengar bebelan yg ntah apa2 ntah dr cikgu2 kat perhimpunan tu...tp yg pelik tu x pernah lak aku kantoi ..ops! lupa lak mesti xkan kena nyer sbb cikgu dahlan selalu akn lepaskan aku nyer..entah apa yg dia sayang dan suka sgt kat aku..aku sendiri pun x tau.. tiap2 hr bila rehat jer aku mmg x pernah guna wit belanja yg mama aku bg sbb ramai org yg akn belanja aku...terutama sekali cikgu dahlan selalu belanja aku..aku lak amik kesempatan le bila ada bdk2 lelaki yg nk belanja aku ,aku x mintak makanan cuma aku pau diaorg sorang 20 sen..kalu 5 org aku dh dpt collect singgit..saper suh nk sgt belanja aku..ms tu 20 sen besar gak nilainyer..dpt la aku memenuhkan tabung aku kat umah tu...wat simpanan ms depan..hehehehe..ish..ish..jap gi aku sambung citer aku ni bnyk lg nih kenakalan aku ms sekolah2 dulu...

aku masih sempat lg berblog..ngulat jap...nnt continue part 03 lak ek..

14.10.08

Memoriku...

mmg bnyk kenangan aku ni sbnrnyer..maklum le dh 26 taun idup...

dulu ms aku kecik2..ms umur aku 5-6 taun aku igt2 luper le tp apa yg aku igt ms tu aku duk kat lata iskandar otw nk ke cameron highland..ms tu ramai gak ler mak bapak angkat aku yg berketurunan mat dan minah saleh ni..sbb ms tu parents aku bukak restoren yg kat tepi air terjun lata iskandar tu so ramai pelancong dr dlm dan luar negara yg dtg....dan masa tu gak aku igt aku ada kwn baik dan kawan gaduh aku yg bernama mukhlis x silap aku jiran aku dulu..aku pggl dia dgn panggilan khalis..maklum la ngah celat lg ms tu...mukhlis jd la khalis...skrg ni aku dh x tau apa citer psl khalis ni...last aku jumper dia ms tu umur kami 9 taun...dh malu2 kucing lak bila jumpa..tu le last itupun sbb parents aku sj dtg melawat kekwn lamer yg masih tggl dan menetap di lata iskandar tu...

then...ms aku sekolah rendah br nk masuk darjah 1 aku duk kat t.intan ms tu..ala area yg ada sawah padi tu..mmg best ms tu penuh ngan suasana kampung abis..kwn baik aku lak ms tu si zainuri,ann,dan jamal..hehehe aku sorang je budak pompuan..tp zaman tu mana kisah sgt bdk laki dan pompuan berkwn..x tau apa lg..x mcm bdk2 skrg br tadika dah tau mcm2..tu la pengaruh it dan media masa..ms tu diaorg la kwn sama2 nakal ngan aku dulu...kami suker panjat pokok rambutan yg sedang lebat buahnya,depa panjat aku yg kat bwh lak tolong kutip masuk dlm beg plastik..kdg2 pernah gak aku pun join skali panjat pokok...hehehe..(aku ni ala2 tomboy skit ms kecik)entah pokok saper kami rembat jer...huhu..pastu siap berkelah kat tepi sawah...best giler suasana ptg2 kat tepi sawah..pas tu siap mandi parit sama2..main terjun jer pas tu bila balik umah abis baju basah kuyup..tu lum mandi kat sawah...kalau mandi kat sawah habis baju penuh ngan lumpur..balik kena marah dan bebel ngan mama aku..huhuhu..tapi aku tetap degil tetap wat gak walau dh kena marah..kami mancing ikan sama2..main layang2 sama..curi buah pelam sama2..buah manggis..sumer kami rembat..tp org kampung aku sumernyer baik2..depa wat x kisah jer bila kami rembat buah2an depa..sbb depa mmg dah kenal dan tau psl kami...kalau x kami yg perabiskan saper lg yg nk perabiskannye..huhu..pergi sekolah dan balik sekolah sama2..tp yg best bila kat sekolah kami wat2 x kenal ,aku lak bile kat sekolah tau lak nk kawan ngan bebudak perempuan tp kesian bdk2 perempuan ms tu yg mana kwn ngan aku selalu kena buli ngan aku..wati,dayah,najah,chik,shila,,argh ramai la lg kalu nk tulih sumernyer x muat page blog aku ni nnt....tp bila balik sekolah bukan main lg kami berempat akrab sungguh..ni la alkisah empat org sahabat...yg suke merembat,membuat kacau dan wat bising kat kg..huhu..time posa lak kami berpakat dgn abg masing2..kami ni masing2 ada abg yg juga ms tu kebetulan abg2 kami satu sekolah dn berkwn baik...abg aku faizal,abg si zainuri lak aku lupa la nama dia,abg si ann si Najib.dan abg si jamal lak jamil.time posa kami pakat ngan abg masing2 utk berperang dgn meriam..mmg gamat masa tu berdentum2 bunyi meriam..tp org kg kami rileks jer masa tu mmg sporting..bg mereka ada meriam br meriah bulan posa dan raya...pg raya kami pun apa lg inilah waktunyer utk wat collection ..leh dikatakan semua umah kami pergi beraya xder yg x ketinggalan langsung....kutipan yg kami dpt mmg menggalakkan....huh..bila kenang balik ms zaman kanak2 dulu mmg best..ms tu thn 1989-1992....aku bersama dgn Zainuri..Ann dan Jamal...skrg aku pun dh x tau apa citer dgn diaorg sumer..apa yg aku tau jamal dah kawen..ann dan zainuri..????x tau ar kami dh lost kontek bila aku dn family aku pindah dr kg tu pd awl thn 1992...nnt aku sambung apa yg berlaku lak lepas aku dh pindah dr kg yg penuh memori tu..yg di kelilingi sawah padi..mmg best giler....ok aku chow dulu nk gi beli kfc utk bos aku lak...huhu..hr ni bos aku belanja kfc tp tapau jer mkn kat opis sbb boring giler ni tggl aku dan En.Wan jer ni..En.Man ngan En.Zul kat Kuala Kangsar x silap aku le..

13.10.08

ermmmm....

hr ni dlm kul 1 tgh hari..bos aku kol aku..suh gi tgk result tender kat DBI..aku dgn berat ati pun pergi la..mula2 rs berat ati je nk gi tp bila dh masuk kat area DBI tu rs bersemangat la plak x tau knp..aku trus masuk ke lobi nk naik lif..ms aku ngah kol bos aku..tup aku terserempak dgn seseorang...trus aku matikan talian telefon aku..aku batalkan niat aku utk naik lif ke tingkat 1...berdegup kencang jantung aku masa tu....tak sangka aku leh terserempak dgn hanafi kat sini...seseorang yang pernah mengetuk pintu hati aku suatu ketika dulu...dia sendiri pun tergamam bila terserempak dgn aku...masih igt lg dia kat aku..dia pun x bnyk berubah..tetap putih melepak mcm dulu...ms zaman sekolah dulu....dia tetap gelar diri dia abang..panggilan yg aku pggl dulu ms sekolah..maklum la dia senior aku ms sekolah dulu..dia tua setahun sj ngan aku..huhuhu...dia temankan aku naik ke tingkat 1,dengan menaiki tangga..katanya naik tangga la best leh borak lama sikit..12 thn kami x jumpa...aduh dia wat aku terkenang lak citer lama...huhuhu..saat2 kami bersama dulu..hehehe..cinta monyet masa zaman sekolah2 dulu...walaupun rumah mak dia dekat ngan umah mama aku tp kami x pernah jumpa @ terserempak sejak 12 thn yg lepas..huhuhu..sempat kami bertukar2 nombor telefon td...huhuhuhu..kenangan lama mengusik jiwa lagi...
kepada seseorang....

aku nk mintak maaf bebanyak kpd seseorang...seseorang yang pernah??????....aku dan dia lahir pd bulan yg sama..cuma dia awl okt dan aku dekat2 hujung bulan okt..aku mmg x pernah lupa birthday dia...mmg aku sentiasa igt..tp yg lebih syahdunyer birth dia kali ni jatuh pd awl bulan syawal..maunyer aku x igt dlm kesyahduan kita semua menyambut syawal..aku lak bertambah syahdu ngan tetibe leh lak teringat ttg birth dia...nk wish x nk..nk wish xnk..nk wish x nk...at least aku wat keputusan nnt bila2 aku dh ready br aku nk wish ...aku rs lum bersedia lg..huhuhu..x pe ar lewat pun x per kot...kalau lewat pun aku leh wish 'hepi belated day' kan!!!aku mmg x prepare apa pun...sory ek..bukan luper tp lum bersedia lg..jgn mare ar kpd yg empunya diri...hehehehe...tp at least aku igt gak nk kol for wish hepi bitrhday..walaupun dh terlewat..huuhu..bukan nye senyap cuma ingin mencr ketenangan...ermmmmmm...

10.10.08

JANGAN DI UCAP SELAMAT TINGGAL.....

Ku mencari..ku mencari ..apakah salahku...
kau buat ku termenung seorangan..
dalam diri sangsi akhirnya begini..
perpisahan tak ku duga.....
ku mengerti ku fahami keputusan ini...
biar saja aku sebegini..
permintaan terakhirku..
jangan kau lafazkan,
simpan saja kata-kata....
jangan diucap selamat tinggal
jangan kau ucap selamat tinggal
jangan diucap selamat tinggal kepadaku...
jangan diucap selamat tinggal
jangan kau ucap selamat tinggal
jangan di ucap selamat tinggal kepadaku..
walaupun seketika walaupun sekelip mata..
simpan saja kata-kata ke akhir yang ada..
p/s:sj aku letak lirik lagu ni....x tau ler kalau ada yg terperasan dan terasa lak ek..sory la ek..

9.10.08

Raya 2008



salam semua..

harap tidak terlewat kalau aku nak ucapkan selamat bertugas semula kepada semua rakan-rakan setelah seminggu pulang ke kampung bercuti menyambut Hari Raya Aidlfitri.


Bila dah cuti panjang,nak pula mood raya yang masih menebal lagi rasa malas pula nak pergi kerja,namun demi tugas dan tanggungjawab aku gagahi juga diri ini dan kaki ini untuk melangkah naik ke tingkat tiga memulakan semula rutin harian dengan kerja!kerja!kerja...


Alhamdulillah raya tahun ini dapat lagi kami semua sekeluarga ,adik-beradik,sanak saudara,sahabat handai dan rakan taulan berkumpul mengeratkan silaturrahim.Tahun ini juga aku dapat bertemu semula dengan semua rakan-rakan sekolah yang sudah hampir sepuluh tahun tidak aku temui...


Ada rakan aku yang dah kawin,bertunang,nak bertunang,nak kawin dan yang masih solo pun ada lagi...walaupun penat beraya dan menziarahi di antara satu sama lain namun kemeriahan suasana hari raya membuatkan alpa seketika dengan semua itu.


Tahun ini sambutan Hari Raya memang amat bermakna sekali dalam hidup ku....


26.9.08

SELAMAT HARI RAYER!!!

Salam kpd semua rakan-rakan blogger.....

Di kesempatan ini aku ingin mengucapkan SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI yang bakal kita raikan tidak lama lagi,dlm beberapa hari lagi..huhuhu..

Di kesempatan ini juga aku ingin menyusun sepuluh jari mohon ampun dan maaf dr hujung rambut hingga hujung .......sehujungnya kepada semua rakan-rakan.kalau aku ada terkasar bahasa dengan komen-komen aku ,gurauan dan apa saja yang berkaitan sehingga tersinggung dan terbengang semuanya, aku harap di maafkan.huhuhuhu....

Moga sambutan hari raya tahun ini memberi sejuta makna dan pengertian kepada kita semua...insyaallah.Amin!!!

p/s:terima kasih aku ucapkan kepada semua yg sudi memberi komen dan singgah kat blog aku yg x seberapa ini (suteramalaya@raduan , rahmanraof,ayohnik, aman310@rosman,wanthewindz,irdina,dan sesiapa sj.huhuhu..)

10.9.08

family day

sehati berdansa....
ini semua sepupu aku...


ini adalah antara sepupu aku yang menyertai acara main bola baling...sebenarnya ramai lagi tapi sebab ada yg dh penat asyik duk gelak ketawa dan menjerit so ada yg duk tepi berehat dulu ambik nafas....!!!

9.9.08

family day

Acara kemuncak pada waktu malam.Malam BBQ,potong kek,penyampaian hadia kepada pemenang dan juga cabutan bertuah.Semua sedang menanti aku yang masih belum turun.Maklum aku penganjur majlis...so kalau takde aku tak jadi majlis ni...


Ucapan alu-aluan dari pihak penganjur!hehehehe aku pun tak tahu apa yg aku ckp..hehehe
Acara potong kek.... ulangtahun perkahwinan mama & ayah aku,hari lahir opah kesayanganku dan hari lahir adik bongsu ku...
malam acara kemuncak,aku mengumumkan para pemenang dan majlis penyampaian hadiah.Kemudian aku buat cabutan no bertuah.Memang meriah habis.Dan yang paling meriah bila saat akhir aku ada sediakan dua hadiah misteri dan 2 nombor terakhir yang bertuah akan dapat hadiah misteri.Semua berdebar-debar menanti nombor mereka naik.Dan semua tertanya-tanya apakah hadiah misteri itu.Yang tahu masa itu hanya aku sahaja.Yang paling bertuah mendapat hadiah misteri adalah sepupu aku yang baru berumur 8 tahun dan anak sepupu aku yang baru berumur 6 tahun.Bertuahnya mereka kerana dapat hadiah misteri RM200.00 tiap seorang.Rezeki budak sekolah.

family day

Ini adalah gambar semasa aktiviti telematch, ank yg bertanding mak bapak pula yg lebih..maklumlah nk menang punya pasal..tp aku sbg pengadil kena berlaku adil dan saksama...

ini mama & ayah aku aku sbnrnya teringin juga nk main sekali,tp nk wat mcm mana dh aku penganjurnyer..kena la tgk sj ..setakat bg semangat jd la..


yang ini aktiviti telematch,sebelum kami semua pergi berendam dlm air!!ms ni usah ckp lg byk gelak tawanya..memang riuh rendah giler...sampai guest lain pun duk asyik tgk acara kami...Aku usah ckp lah org yg paling sibuk dan paling ligat masa ni dr awl sampai habis majlis..pergh penatnyer usah ckp....tapi seronok!!!!

Family Day

ms ni kami semua main bola baling air,tp penuh dgn gelak ketawa ,pihak hotel pula pasang lagu yg mmg meriah habis..kami main sambil buat sehati berdansa di dlm air.Aksi kami masa tue mmg menjadi perhatian semua..aktiviti ini petang selepas makan tgh hari...pd hr kedua di marina...
ini pula aktiviti bersenam di awl pg sblm sukaneka dimulakan.Aku tgh sibuk mencatat nama2 kump yg menyertai sukaneka sementara menanti pihak pengurusan menyediakan peralatan telematch...Sukaneka aku buat ms hr kedua kami di marina...aku buat family day selama 3 hari 2 mlm..mmg penuh dgn aktiviti.......

ini gambar masa aku buat family day di Marina Cove Resort Lumut baru-baru hari tu..Aku adalah penganjurnya.Antara tetamu yang hadir semuanya ahli keluarga sebelah mama aku.Adik beradik mama aku.Family day ni aku buat sempena Hari Lahir OPAH aku yang ke 72 thn,Majlis ulangtahun perkahwinan mama & ayah aku yg ke?? & majlis hr jd adik bongsu aku yg ke 13 thn.Masa ni budget mmg melebihi dr jangkaan dan kutipan yg aku perolehi..so aku kena tambah duit poket aku sendiri.....tp walauapapun kami semua seronok dan happy dan yg paling happy opah aku,selama ini kami cuma sambut di rumah shj buat mkn2 semua family tp kali ni aku sj nk buat kelainan dan surprise utk opah dan mama& ayah aku.Best mmg best...!!!!mcm2 acara aku organize..semua puas hati!dan yg paling best staff2 hotel turut join dgn kami diaorg kata family day kami antara yg paling best dan lawak gila yg pernah diaorg uruskan...kpd semua pihak pengurusan Marina Cove Resort aku nak ucapkan terima kasih bebanyak di atas kerjasama dan kemudahan yg di berikan.Berbaloi aku berhabis duit layanan puas hati,siap dpt 1apartment free,mkn free utk high tea dan diskaun utk waterpark(hotel sponsor)thanks to MR.JAMES,Kak Sue and all staff!!!!

p/s:nnt aku download lg gambar yg lain!!!

5.9.08

ahli keluarga baru




Semalam 4/9/2008 jam 9.30 pg kakak ipar sulong ku telah selamat melahirkan puteri ke-3nya.Alhamdulillah kami bersyukur segalanya selamat.Berat baby 4.3kg.bulat sungguh baby along kali ini.Tahun ini tahun 2008 bertambah seorang lagi ahli keluarga kami,dulu mama mempunyai 7 org cucu,tapi setelah kelahiran puteri baru kini cucu mama telah bertambah menjadikan semuanya 8 org.Mama dan ayah adalah orang yang paling gembira kerana menerima cucu baru tahun ini.Kami semua bersyukur kelahiran keluarga baru kami pada bulan ramadhan kali ini memberi seribu rahmat dan sejuta pengertian terhadap kebesaran Allah s.w.t.Tahniah kepada along dan kak long.Seronok raya tahun ini dengan kelahiran baby menambah lagi keceriaan insyaallah.

26.8.08

kekasih gelapku

videosebenarnya lagu ini mempunyai bnyk makna dlm hidup aku,kpd sesiapa yg mengenali diri ini dan terasa dirinyer ada kena mengena dgn aku dan lagu ini aku mintak maaf le bebnyk ek...bkn apa aku sekadar nk mengingati segala kngn aku dgn dia..tak tahu knp tetiba jer aku rs rindu dan teringat lak kat dia...sekadar mengingati......tp lagu ni mmg best pun....layannnnnnnn!!!

salam...

salam semua!!!
aku ni bkn apa bila tgk blog kekwn rs seronok plak dan trus tergerak ati aku utk mencipta blog gak.Teringin gak nk membuang masa,berkongsi pendapat,pengalaman,idea,cerita dan macam-macam lg la...aku ni br lg dlm melayari blog ni kalau ada tersilap,terkasar ,tersalah @ tersengaja tlg ler tegur apa sj aku terima.krn dr teguran itu kita akn belajar memperbaiki diri dan terus membina jati diri untuk ke arah kebaikan dan terus maju ke depan.. mempelajari sesuatu dr kesilapan...

tak bisa memilih

videolayan.................