25.2.09

peduli apa aku!!!

peduli apa aku...masa aku dengan kengkawan tetap kena ada kan..sebab aku bukannya bos aku tetap staff...

nk tau knp aku leh tulis @ taip mcm tuh....ni yg aku nk story nih.....

ye mmg betul aku terlalu bz..tp adakalanya aku perlukan masa dan ruang untuk diri aku sendiri...aku bukannya robot untuk terus bekerja sepanjang masa..ya!memang sebelum ni aku selalu cakap dengan bos aku no more time for golf..lofthing...ke..@ apa saja perkara yang membuang masa dan merugikan masa...yang penting kena fikir tentang kerja,bisnes dan family..sebab dia bos so aku saja la bg igt kat dia.sbb dia selalu merungut kat aku pasal wife dia dan masa dia dgn family kurang..saper suh wekend pun gi habiskan ms ngan kengkwn kalau dh tau weekdays awk tu terlalu bz ngan keje....tapi apa pula hak dia untuk cakap perkara yang sama pada aku?????

ok aku memang terasa..betul-betul terasanyer...sentapppppppp.....tengah aku sedap menikmati kutiew goreng terus terbantut dengan rasa sedih , sayu , geram , bengang dan bercampur2 aku terus stop makan dan kembali ke meja aku....aku biarkan saja kutiew goreng tu di atas meja bos aku....

td bos aku ada belikan kutiew utk aku..(tapau)so kami mkn la sama2...aku ckp la tima kasih dan wat susah je belikan utk aku lgpun aku dh janji nk kuar lunch ngan kwn aku...so dia tnya aku watpe?gi mana?

aku ckp la ada la janji aku ngan kawan2 aku....so bila aku dh ckp mcm tu tak perlu la dia tau apa lagi kan!!ok fine dia tak tanya dah...tapi dia pesan kat aku suh balik opis sblm kul 2pm dan jgn nk gi suka2 lak main boling ke apa ke...tiada masa lg utk semua tu...(means dia pulangkan balik 'my words' yg aku pernah ckp kat dia)

Ok..di sini yg buat aku terasa sangat..fine!ok dia sapa?aku sapa?dia bos aku cuma staff...dia dah kawin tapi aku single lagi...dia lelaki dan aku perempuan..tanggungjwb dia terlalu besar sbg seorg suami kpd isteri dan ayah kepada 6 org ank..dan aku tiada sesiapa...cuma keluarga aku...yg aku cintai dan sayangi dan yang terlalu memahami aku...

Dan aku memang memerlukan kawan-kawan aku means kawan-kawan yang sama-sama belajar...study...dan bertukar2 pendapat utk study group aku...aku bukannya tauke atau bos seperti dia..aku cuma kuli yang makan gaji dengan dia...dan yang masih sambung belajar demi masa depan aku...dan untuk menambah ilmu pengetahuan aku sendiri.... apa hak dia?kenapa dia boleh berkata @ mengeluarkan kata-kata sedemikian rupa terhadap aku.....apa aku dah tak boleh berhibur @ berjumpa dengan kwn2 aku sebab tuntutan kerja aku sekarang ini...aku bukan minta keluar utk sehari.dua hari,tiga hari @ cuti panjang selama semggu...cuma sejam dua sahaja...takkan tak boleh!!kalau di ikutkan dgn kerja aku yg 6hr semggu..walaupun cuti aku tetap kerja...walaupun stgh hari aku tetap kerja sehari...aku cuma minta 2 jam utk bersama kawan2 aku itupun telah dipertikaikan!!owh dunia!dunia!manusia!manusia!

nota sopan:anyway aku nak ucapkan time kasih kpd 2 org kawan baik aku Azrul dan Khairul yg sudi menghiburkan hati aku dengan jenaka korang dan sudi belanja aku lunch tadi..sekurang2nya hilang la rasa sentapppp dan panas aku kat bos aku tadi...

3 ulasan:

Mak Su berkata...

maksu kekadang malas ngan guys ni, depa kalu bercakap pedas, lebih pedas dari mulut wanita. lagi plaks, cakap ikut sedap mulut tak fikir tak tapis-tapis, tambahan plaks kalu ada pangkat sikit.

:(

PutRiZ DaMia berkata...

betul..betul..betul...(ikut stail ipin k)hehehe...sy sokong tu maksu...

aman310 berkata...

amboi,,,luahan perasaan nampak,,,erm,,,sabar jer la erk cik putri,,,huhuh,,,,dah time tu nak kena,nak wat macam ner kan,,,sabar jer la k,,